2023 Yılı Su Ürünleri Yetiştiriciliği Desteklemesine dair önemli bilgiler içeren tebliğler, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bakan Yumaklı, mevcut durum ve planlamalar göz önünde bulundurularak su ürünleri yetiştiricilerine yeni desteklemeler sağlandığını belirtti.

Yumaklı, 2003 yılından itibaren sektöre verilen desteğin 2022'de 120 milyon lira civarında olduğunu, 19 yıl içinde toplam desteğin ise 1 milyar 640 milyon lira seviyesine ulaştığına dikkat çekti. Sektörün ihracat kapasitesinde de önemli bir artış yaşandığı ve su ürünleri ihracatının 2022'de 251 bin tona, değer olarak ise 1,65 milyar dolara yükseldiği bilgisini paylaştı.

2 arkadaş hayatını kaybetti! 2 arkadaş hayatını kaybetti!

Bakan Yumaklı, 2023 yılında su ürünleri desteklemeleri çerçevesinde midye üretimine verilen desteğin yüzde 100 artırıldığını, ayrıca alabalık kuluçkahanelerinde anaç desteklemelerinin de tebliğler aracılığıyla devam edeceğini ifade etti. Yetiştiricilere değişik miktarlarda destek ödemelerinin yapılacağını belirten Bakan, sektörün geleceğe dönük gelişimine verilecek desteğin süreceğini vurguladı. F/Ö

Editör: Fadime Özkaran