2014 yılında dönemin Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tarafından belediyede görevine başlayan Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Cem Kasapoğlu, liyakati ile 2019 seçimlerinden sonra Belediye Başkanı seçilen Mehmet Zeybek ile birlikte 5 yıl boyunca başarılı çalışmalara imza atmıştı. 31 Martta yapılan yerel seçimlerin ardından CHP’den Belediye Başkanı seçilen Burcu Köksal’da seçimlerden önce seçilmesi halinde belediyede liyakatli kişiler ile çalışmaya devam edeceğini açıklamıştı.

Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın göreve başlaması ile birlikte birçok müdürün  görev yeri değişirken, liyakatli ve başarıları ile dikkatleri üzerine çeken Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Cem Kasapoğlu, görev yerinde kalmıştı. Görev yerinde kalmasıyla birlikte Kasapoğlu, özellikle AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen sosyal medya hesaplarından hedef haline geldi.

“Davanı Kaça Sattın” diyerek yapılan paylaşımda; “Birçok yerde DEM Parti ile işbirliği yapan Türkiye Komünist Partisi Afyon'da AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanımızı sert bir üslupla eleştirirken Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Sayın Cem Kasapoğlu bunlara nasıl göz yumdu? Hani AK Partiliydin, hani dava adamıydın? Bu davayı kaça sattın? Bütün bunları içine sindirip hala istifa etmeyi düşünmüyor musun?” denildi.

Yapılan paylaşıma vatandaşlar tepki göstererek Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Cem Kasapoğlu’na destek verdi. Kasapoğlu, yapılan eleştirilere ise anında cevap verdi. "Devlet memurluğu onurlu ve kutsal bir meslektir. Benim hakkımda çıkan dedikodu furyasının bilinçli ve organize olduğunu farkındayım. Herkesin düşünce ve yaşam tarzına saygı duymalıyız."

Kasapoğlu, mesleki geçmişi ve duruşu hakkında da açıklamalarda bulundu: "Meslek hayatımda görevde yükselme sınavı ile tecrübe kazandım. Kariyerimde liyakat ve adalet hep önceliğim oldu. Benim için önemli olan, hizmet ettiğim kurumun ve mesleğimin itibarını korumaktır."

Rektör Karakaş ile görüştüler! Rektör Karakaş ile görüştüler!

Şahsına yönelik hakaret ve haysiyetini zedeleyici paylaşımlar yapanlar hakkında yasal süreç başlatıldığını da belirten Kasapoğlu, basın özgürlüğüne de saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

AFYONKARAHİSAR KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRÜ CEM KASAPOĞLU’NUN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE;

ŞAHSIMA YÖNELTİLEN ELEŞTİRİLERE CEVABIMDIR!

Bu gece geç saatlerde ve öğleden önce tekraren bir haber sitesinde yapılmış olan (ısmarlama olduğunu düşündüğüm) habere ilişkin cevap verme gerekliliği hasıl olmuştur.

Bilinmelidir ki; Devlet memurluğu onurlu ve kutsal bir meslektir. Bu kutsal mesleğe; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu sınavda (KPSS puanı ile) başarılı olarak adım attım. 10 yıla yakın zamanda da memleketim olan Afyonkarahisar Belediyesi’nde naklen atanmak suretiyle hizmet etmekteyim. Beni tanıyanlar çok iyi bilir ki; hiçbir insanı ötekileştirmedim. Herkesi siyasi görüşü, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun eşit görerek çalışma hayatında hakkaniyetle muamele etmeye özen gösterdim.

Meslek hayatımda görevde yükselme sınavı ile şeflik, daha sonra da ita amirim olan belediye başkanlarımın görevlendirmeleri ile 6 yıldır farklı müdürlüklerde müdür kadrosu ile görev yaparak tecrübe kazandım. Dün göreve gelirken hiçbir pazarlık yapmadığım gibi bugün de yarın da yapmayacağım. Mahalli İdareler personelinin Görevde yükselme yönetmeliği ile ilgili hükümleri bu hususta aydınlatıcı olacaktır diye düşünmekteyim.

15 yıllık memuriyet görevimde; 2 ön lisans, 1 lisans ve yine belediyecilik üzerine 2 farklı üniversitede tez ve proje çalışmasında bulunduğum yüksek lisans diplomalarına sahip olduğumun bilinmesini isterim.

Yerel yönetim çalışanlarına rehber olması ve kendimi mesleki ve mevzuat konularında geliştirmek amacıyla uluslararası literatürde dahi taranabilen 2 adet kitabın (belediyecilik ile ilgili) yazarlığını yaptım. Yine aynı alanda bilimsel, mesleki ve mevzuat dergilerinde 20’ye yakın makalem yayımlanmıştır. Bu hususta; kariyer, liyakat, adalet ve ehliyetle görev yapmak hep önceliğim olmuştur.

Bu girizgahtan sonra belirtmeliyim ki; yaklaşık 1 aydır şahsıma yönelik bilinçli ve organize bir dedikodu furyasının başladığının farkındayım.

Bu minvalde; her insanın düşünce, inanç, yaşam biçimi ve dünya görüşü vardır. Bunu hukuki normlarımız (Anayasa, Kanunlar, Yönetmelikler vd.) garanti altına almaktadır.

Göreve 1 ay önce başlayan belediye başkanımıza; şahsımla alakalı görevden alma dahil, kadro pozisyonuma uygun bir görevle görevlendirilme talebinde bulundum. Belediye başkanımız; benim inanç, düşünce ve yaşam tarzımı bilerek bana 1 asli, 2 tane de vekaleten müdür görevlendirmesinde bulundu. Bugün itibari ile 1 asli, 1 vekaleten görevlendirmem devam etmektedir. Nihayetinde bugüne kadar şahsıma ne görev verildiyse yapmaya gösterdiğim özeni, bugün de göstermeye devam ediyor, ailemin rızkını belediyede çalışmam sebebiyle karşılıyorum.

Bahse konu olan habere ilişkin (1 Mayıs İşçi Bayramına ses sistemi, kürsü ve çadır desteği) ise; Daha önceki yıllarda dini, milli bayram ve belirli gün ve haftalara dair, sivil toplum örgütlerinin başkanlık makamından talep ettikleri ve başkanlık makamının uygun gördüğü yardım ne ise, görevli arkadaşlarımız aynı desteği, nasıl 3 gün önce Sandıklı’da şehit olan polis memurumuz için yaptılarsa (Ses sistemi, kürsü, çadır desteği)  işçi sendikalarının talepleri doğrultusunda, aynı desteği daha önceki yıllarda defaatle sağladıkları gibi yine sağlamışlardır.

Ezcümle, hayatım boyunca; gerek kamusal alan gerekse özel alanda kurallar, kaideler çerçevesinde özgürlüğü bir paradigma şeklinde yaşam felsefesi olarak ele almış birinin basın özgürlüğüne de saygısının sonsuz olduğu, Afyonkarahisar basın camiasının güzide emekçilerine de sorulması suretiyle doğrulanabilecektir.

Lakin, çakma hesaplarla yapılan yorumların hangi adreslerden geldiğini biliyor, bire bir sohbetlerde halisane düşünceleri ile şahsımı teskin etmeye çalışan dostlarıma söylediğim gibi; Benim hakkımda kim, ne düşünüyorsa; Rabbim O’na on mislini versin diye dua ediyorum.

Şahsıma çeşitli şekillerde hakaret eden, onur ve haysiyetimi zedeleyecek şekilde paylaşımlar yapan ilgili şahıslar hakkında yasal süreç başlatılmıştır.

Kaynak: GÖKHAN KOCAASLAN