İscehisar MYO Öğrencileri KONMAK-2024’e Katıldı! İscehisar MYO Öğrencileri KONMAK-2024’e Katıldı!

Mesajında fethin önemine vurgu yapan Başkan Şahin, 1 Ocak'ın sadece miladi takvimin başlangıcı değil, aynı zamanda Mekke'nin fethinin de yıldönümü olduğunu belirtti.

Başkan Şahin, mesajında, Mekke'nin fethinin, Allah'a iman ve ibadetleri nedeniyle yurtlarından ayrılmak zorunda kalan Peygamber Efendimiz ve ashabı için Allah'ın en büyük lütfu olduğunu ifade etti. Fethin, Allah'ın kutsadığı ve İslam dininin merkezine dönüşen Mekke'nin, şirk ve putperestlikten arındırılarak manevi bir şehir olma niteliğini kazanmasında önemli bir dönemeç olduğunu belirtti. Tevhid inancının bu fetihle birlikte hakimiyetini ilan ettiğine dikkat çekti.

Şahin, Mekke'nin fethinin ardından gerçekleşen diğer fetihlerin de İslam'ın üç kıtaya hızla yayılmasını sağladığını kaydetti. İslam uğrunda yapılan fedakarlıkların boşa gitmediğini ve Allah'ın bunun karşılığında müminlere Mekke'yi fethetmeyi nasip ettiğini vurguladı.

Belediye Başkanı, bu tarihi günün anısına, İslam coğrafyası ve tüm dünyada huzur ile adaletin egemen olması temennisinde bulunarak, Mekke'nin fethinin yıldönümünü kutladığını iletti ve toplumu bu fethin verdiği ilhamla geleceğe yürümeye davet etti.

Başkan-1

Kaynak: TUĞBA ÖZKAN