Cesedi üzeri taşlarla örtülmüş halde bulundu! Cesedi üzeri taşlarla örtülmüş halde bulundu!

İsrail Başbakanı Netenyahu'nun Türkiye'ye sökmeyeceğini belirterek, Türkiye'nin herhangi bir odakla al takke ver külah içinde olmadığını vurguladı. Bahçeli, AB Komisyonu'nun 2023 Türkiye Raporu'nu da eleştirerek, Türkiye'nin haçlı emellerine değil, hilalin nuruna bakacağını belirtti.

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki anlaşmazlığın hukuk devleti ve hukuk güvenliği açısından istenmeyen bir durum olduğunu dile getiren Bahçeli, yüksek yargı organları arasındaki görüş ayrılıklarının hukuk tekniği ve demokrasi mantığı çerçevesinde içtihat zenginliğini artıracağını ifade etti. Fakat Bahçeli, yaşananlara devlet veya rejim krizi olmadığını belirterek, sorun üreten yargı organının tespit edilmeden sağlıklı çözüm yollarının inşa edilmesinin zor olduğunu söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuru incelemelerinde adalet ve hukuk düzenini tahrip edecek kararlar aldığını ve anayasa hükümlerini işlevsiz hale getirdiğini belirten Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yapılandırılması veya kapatılması gerektiğini söyledi. Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın objektifliği ve tarafsızlığını kaybettiğini vurgulayarak, mahkemenin statüsü, yapı ve yargılama esaslarının reforme edilmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Bahçeli, bunun yeni bir anayasa ile gerçekleştirilmesinin hedefleri olduğunu belirtti.

Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, CHP'nin Gölge Kabine uygulamasına ilişkin, "Gölgeden ne istiyorlar, aslını tercih etseler daha iyi olur" şeklinde konuştu. İHA 

Editör: Cemile Kaytan