Afyonkarahisar'da görev yapan basın mensuplarından Ahmet Uçmak, önceki gün gece saatlerinde Afyonkarahisar'ın en yüksek zirvelerinden birisi olan Çakmaktepe geçidinde aracıyla mahsur kaldı.

Araç içerisinde eşinin de olduğu bilgisine ulaşılan Uçmak'ın aniden bastıran kar yağışı nedeniyle aracı yolda kayarak şarampolde yan yattı.  Başkan Uçmak ilk olarak 112 acil yardım ekibinden konuyla ilgili olarak, yardım talebinde bulundu. Aşırı yağan kar yağışı nedeniyle, öncelikle Afyonkarahisar'a bağlı Sandıklı İlçe Jandarma ekipleri ulaştı.

ahmet uçmak

YOL UZUN UĞRAŞLAR SONUCUNDA TEKRAR ULAŞIMA AÇTI

Ardından, AFAD, 112 acil ambulans ekibi ve yolun açılması için karayolları ekipleri seferber oldu.  Yaklaşık 1 saat boyunca geçitte mahsur kalan Uçmak ve eşi için, jandarma ekipleri sıcak çay ikramında bulunarak Uçmak ve eşini Sandıklı’daki bir otele yerleştirdi. Ardından geçitte çalışma yapan karayolları ekipleri yolu uzun uğraşlar sonucunda tekrar ulaşıma açtı.  Çekici vasıtasıyla Uçmak'ın aracı bulunduğu yerden kurtarılarak, Sandıklı'ya intikal ettirildi.

CHP'li Mustafa Karanfil’in Kızı Belediyede ne Sorumlusu Oldu? CHP'li Mustafa Karanfil’in Kızı Belediyede ne Sorumlusu Oldu?

KURUM MÜDÜRLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Tüm bu yaşanan olumsuz koşullar nedeniyle açıklamada bulunan Başkan Ahmet Uçmak, şu ifadelere yer verdi;

"Öncelikle, eşim ve beni bir dakika bile arayarak yalnız bırakmayan, 112 acil çağrı merkezine sonsuz teşekkür ediyorum. Eşimle birlikte bizi, mahsur kaldığımız yerden alarak, otele götüren, jandarma ekiplerimize, AFAD ekiplerimize, Karayolları ekiplerimize, geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Yardımcımız Mehmet Keklik beyefendiye, tüm kurum müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ