Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ramazan ayının habercisi olan bu mübarek gecenin bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Şahin, bu kutsal gecelerin dua ve şükürle geçirilmesinin maneviyatı güçlendirmek, gönül dünyasını sorgulamak ve yüce Allah'ın rahmet ve affına mazhar olmak için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

MANEVİYATI GÜÇLENDİREN GECELER

Başkan Şahin, bir kez daha bu mübarek geceye hep birlikte erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, hemşehrilerinin yanı sıra milletin ve tüm İslam Aleminin Berat Kandilini kutladı. Merhamet ve bağışlanmanın vesile olduğu bu mübarek gecenin tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini temenni etti.

BERAT KANDİLİ'NİN ÖNEMİ

Berat Kandili, İslam takvimine göre yılın 14. gününe denk gelen, müslümanlar için önemli bir gecedir. Bu gece, Allah'ın rahmet ve bağışlanma kapılarının sonuna kadar açıldığına inanılır. Müslümanlar bu geceyi ibadetle geçirir, dualar eder ve günahlarından arınma dileklerinde bulunurlar.

İscehisar'ı Dünyaya tanıttılar! İscehisar'ı Dünyaya tanıttılar!

DUALARIN KABUL EDİLDİĞİ GECELER

Berat Kandili, Müslümanlar için Allah'ın kullarına rahmet ve mağfiretini ihsan ettiği, duaların kabul edildiği önemli bir gecedir. Bu geceyi ibadetle geçirmek, manevi olarak temizlenmek ve ibadetlerle günahlardan arınmak önemlidir.

392872572 712503417713262 9048455948591551908 N

Kaynak: GAMZE KOÇAK