Rıza Çalımbay, 18 sene sonra ikinci defa Beşiktaş'ın teknik direktörü olarak göreve başladı ve takım yönetimindeki ilk iki maçta galibiyetle sonuçlandırdı. Beşiktaş, Çalımbay'ın liderliğinde yeni bir başlangıç yaparak, kötü gidişata "dur" dedi.

Rıza Çalımbay, Beşiktaş'ın başına geçtiği ilk maçta RAMS Başakşehir'le karşılaştı. Sahaya çıkan ekip, taraftarların büyük desteği altında mücadele etti ve sahadan 1-0 galip ayrıldı. Bu zafer, takıma moral aşıladı. Ardından milli maç arasını verimli kullanan siyah-beyazlılar, Samsunspor deplasmanını 2-1'lik skorla kazanıp, üst üste ikinci galibiyetlerini elde ettiler.

Beşiktaş, Demir Ege Tıknaz'ın sözleşmesini uzattı! Beşiktaş, Demir Ege Tıknaz'ın sözleşmesini uzattı!

Beşiktaş'ın deplasman zaferi, bir hayli beklenen bir sonuçtu. Takım, dış sahada istediklerini bir türlü elde edememiş ve tam 56 gün boyunca deplasman galibiyet yüzü görmemişti. Son galibiyetini 1 Ekim'de Konyaspor'a karşı elde eden Beşiktaş, Galatasaray ve Antalyaspor maçlarında mağlup olmuştu. Ancak Rıza Çalımbay'ın gelmesiyle bu kötü seriyi Samsunspor karşısında sonlandırdılar. Bu sezon dış sahada 7 maçta 3 galibiyet, 4 mağlubiyet ile dikkat çekici bir performans sergilemiş oldular.

Rıza Çalımbay'ın Beşiktaş kariyeri ilk döneminde de parlak bir başlangıç yapmıştı. 2004-2005 sezonunda göreve başladığı ilk 5 maçın dördünü kazanan Çalımbay, takımıyla Malatyaspor, Denizlispor, Gaziantepspor ve Sakaryaspor'a karşı galibiyetler elde etmiş, Gençlerbirliği ile berabere kalmıştı. İlgili sezonda Galatasaray karşısında alınan yenilgi dışında Çalımbay'ın kaybı olmadı.

Editör: Duygu Özger