Bakım ve Onarım Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor! Bakım ve Onarım Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor!

Dikkat sakın parmaklarınızı yemeyin! Bu tarifle harika şekerpareler yapabilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan şekerparenin tarifine haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

ŞEKERPARE TARİFİ

Pastane kalitesinde şekerpare yapmak istiyorsanız doğru yere geldiniz. Bu ayrıntılı kılavuzla sanki bir pastanede yapıyormuş gibi evde şekerpare yapmanın tüm sırlarını öğrenebilirsiniz. Şekerpare, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Pastane usulü şekerpare yapımının tüm adımlarını burada bulabilirsiniz. Basit ve net adımlar her seferinde mükemmel sonuçlar elde etmenize yardımcı olur.

Malzemeler

60 gram oda sıcaklığında margarin

1 adet yumurta

1 adet yumurta akı

1/4 su bardağı pudra şekeri

1/4 su bardağı irmik

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

Şerbeti İçin:

3 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker

5 damla limon suyu

Üzeri İçin:

1 tutam toz Antep fıstığı

1 adet yumurta sarısı

Şerbeti hazırlamak için gerekli su ve şekeri bir tencereye ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın, ateşi açın ve kaynatın. Şurup kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika pişirin, limon suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirin. Şerbetin sıcaklığının çıkması için bir kenara koyun. Daha sonra yumurta, sıvı yağ, margarin, irmik ve pudra şekerini bir kapta birleştirip iyice karıştırın. Yavaş yavaş unu, ardından kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır .Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle hafif şekilde bastırarak şekerpare şeklini verin. Kenarlarını parmaklarınızla hafifçe keskinleştirin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yüzeyini yumurta sarısı ile yağlayın ve çatalla şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 17 dakika, üzeri altın rengi oluncaya kadar pişirin. Şekerpareyi fırından çıkar çıkmaz üzerine ılımış şerbeti dökün, tepsinin üzerini kapatın ve şerbetin tamamen çekmesi için 1-2 saat dinlendirin. Daha sonra tabağa alıp toz fıstıkla süsleyip servis yapın. Pastane tarzındaki bu şekerpare tarifi ile evinizin mutfağında yaptığınız tatlılar da en az pastane ürünleri kadar lezzetli olacak. Pratik ve lezzetli bu tarifin tüm tatlı severlerin favorisi olacağı kesin. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ