Günümüzden on yıl önce yapımına başlanılan dağ oteli konseptli konaklama merkezi geçtiğimiz gün Bolvadinli eski belediye başkanları tarafından yerinde incelendi.

Çay ilçesinin dağlık kesimine yapılan, toplam 50 yatak kapasiteli dağ oteliyle ilgili yine Bolvadin'in eski Belediye Başkanı Hasan Basri Yazıcı'nın sosyal medyada yaptığı analiz notlarının şu şekilde olduğu öğrenildi.

HEM DAĞ HEM ŞİFA OTELİ

Doğayla iç içe olan otelin dağlık alanda özellikle ağaçsız kısmına yapılmış olduğunu belirten Yazıcı projenin gerekli ruhsatlarının da alındığını kaydetti.  

Tesisin yoluyla alakalı olarak ilk üç kilometrelik kısmının stabilize/toprak yol olduğunu belirten yazıcı bu kısmın kötü hava koşullarında çeşitli olumsuzlukları ortaya çıkarabileceğini belirtti.

Tesisin yapımı esnasında inşa zamanını doğrudan etkileyen ana faktörün ulaşım olduğunu ifade eden Yazıcı. eski belediye başkanlarından oluşan heyetin Etem Kelekçi, Mehmet Kayacan  ve kendisinden oluştuğunu ekledi.

Temiz havayla birlikte doğanın kalbinde yer alan tesisin bünyesinde toplantı ve konferans salonu, sauna, organik sebze bahçesi, mescit gibi bölümlerin olduğunun da altını çizdi. Ayrıca şifa oteli olarak nitelendirilen tesisisin restoran kısmında tamamen  doğal ve organik besin maddelerinden yapılan zengin bir menüden oluştuğunu ve çocuklar için akvaryumlu yüzme havuzu, yetişkinler için ise asma şömineli dinlenme ve sosyalleşme alanlarının da olduğunu belirtti.

Bitime çok az bir süre kala tesisin çeşitli yurt dışı işletmelerden teklifler aldığına da değinen Yazıcı'nın tesisin Afyonkarahisar'a artı bir değer katacağı yönünde de kanaat bildirdiği görüldü.

Tesisin öncelikli ve tek sıkıntısının şu aşamada ulaşım ve yol olduğuna değinen Yazıcı, bu konuda geçtiğimiz haftalarda Türkiye Afyonlular Platformu Genel Başkanı M. Ali Danişmen ile birlikte Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'na bir ziyaret gerçekleştirerek hem tesisle ilgili bilgi aktarımında bulunduklarını hem de ulaşım sorununun çözüme kavuşması için kendilerini bilgilendirdiklerini ifade etti. Mevcut durumu ilgiyle dinleyen Vali Yiğitbaşı'nın 30 Ağustos Zafer Haftası sonrasında konuyla ilgili alakadar birim müdürleriyle inceleme başlatacağının da sözünü aldıklarını ifade eden Yazıcı, tesisin katma değer noktasında çok büyük önem arz ettiğinin altını bir kez daha çizdi.  >> ALİ KÜÇÜKKARTAL'ın ÖZEL HABERİ

Afyon’da sağanak yüzünü gösterdi! Afyon’da sağanak yüzünü gösterdi!

Editör: Fadime Özkaran