Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte İşsizler Derneği Başkanı Hasan Kaya açıklamalarda bulundu.

Afyonkarahisar’da kış aylarında işsizliğin arttığını söyleyen Kaya, ‘’ Devletimiz ve valiliğimiz işsizlerimize sosyal güvencesi olmayanlara kömür yardımı yapmakta ve onları bu kış günlerinde sıkıntılarına çare bulmaktadır.  Ne var ki işten yeni ayrılmış halen sigortası gözüken fakat işi olmayan bir sürü insanımız var. Birde okula giden, çocuğu olan vatandaşlarımız var.  İşte biz o vatandaşlarımıza ulaşıyoruz.  İşi olanın ise asgari ücreti ile okuyan çocuğu, ev kirası, elektrik su derken elinde sadece ekmek parası ancak kalmaktadır.  Bu durumda yüzlerce insanımız vardır’’ dedi.

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan kimdir? Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan kimdir?

HEDEF 200 İHTİYAÇ SAHİBİ AİLE

İşsizler Derneğine yardım talep etmek için günde onlarca kişinin geldiğini vurgulayan Kaya, ‘’En dikkatimizi çeken ise onurlu vatandaşlarımızın sosyal kurumlara gidememekte ve bizleri bulmaktadırlar. Afyonlu hayırsever iş adamlarımız ve vatandaşlarımızın bu konuda çok duyarlı olduğunu bilmekteyiz. Geleneksel olarak her kış düzenlediğimiz ‘’Bir Torba Kömürde Sen Al Ki, Çocuklar Üşümesin’’ kampanyasını başlatıyoruz. Bu kampanyada kömür yardımında bulunacak olan hayırseverlerimize kömür ihtiyacı olan vatandaşlarımızın direk adreslerini veriyoruz. Dikkat ettiğimiz en önemli konu Kömürü verenle alan bilmektedir. Dernek olarak hedefimiz bu sene 200 ihtiyaç sahibi aileyi sıcak yuvalarında sevindirmektir. Biz Dernek olarak hayırsever kişi ve kuruluşlara ihtiyaç sahibi kişilerin adreslerini veririz onlarda o kişiye gönderirler’’ diye konuştu. N\S

Editör: Nurbanu Soy