AK Parti Afyon için bazı belediye başkan adaylıklarında sürpriz isimlere yer verirken, İl Genel Meclisi ile ilgili olarak da Söz Marketler sahibi Mehmet Siper’in İGM 1. sırasına yerleştirilmesi diğer aday adaylarında şok etkisi yaptı.

Vergi ödemek için kesinlikle MALİYE’ye gitmeyin Çünkü… Vergi ödemek için kesinlikle MALİYE’ye gitmeyin Çünkü…

Mehmet Siper’in AK Parti Afyonkarahisar’ın seçim bütçesinin önemli bir kısmını karşıladığı iddia edilirken, partinin önemli isimlerinin listede yer bulamadığı, bazılarına ise seçilmeyecek sıraların teklif edildiği öğrenildi.

AK Parti Afyonkarahisar eski Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz’in, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yakın bir isim olması nedeniyle listeye alınmadığı iddia edilirken, Burhanettin Çoban ve Ahmet Koca’ya en yakın isimlerden olan Nurettin Birliktir’e de İGM Afyon Merkez listesinde 6. sıranın teklif edildiği ve ‘Beğenirsen bu sıra boş, sabaha kadar düşün’ denildiği belirtildi.  

Öte yandan ilçelerdeki AK Parti İGM adaylarının belirlenmesi ile ilgili olarak Milletvekili Ali Özkaya’nın etkin olmasının altında yatan nedenin, Semai Kaya olduğu belirtildi. Ali Özkaya’nın Semai Kaya’yı Afyon Merkez ikinci sıradan İGM’ye sokmasının ardından onu İGM başkanlık koltuğuna oturtma hesaplarının olduğunu düşündüklerini ifade eden bazı çevreler, ‘Ali Özkaya Semai Kaya ile ilgili dördüncü denemesini yapıyor. İlk önce onu 2. sıradan Milletvekili yapmak istedi, olmadı. Sonra Afyon Belediye Başkan Adayı olması için gayret etti, bunu da başaramadı. Hüseyin Ceylan Uluçay’ın belediye başkan adayı gösterilmesinin ardından boşalan il başkanlığına Semai Kaya’nın getirilmesine gayret etti, bu üçüncü denemesi de boşa çıktı. Şimdi Semai Kaya için dördüncü aşamada, İGM başkanlığı için kollar sıvanmış durumda. Bakalım ne olacak. Semai Kaya için sürekli bir koltuk arayışı içinde olması Ali Özkaya’yı yıpratıyor’ dediler.  

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER