Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yüzde 0,73 yükselişle 7.568,86 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,79 ve holding endeksi yüzde 0,91 artış kaydetti. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en fazla kazandıran ise yüzde 1,30 ile orman kağıt basım oldu. Dün ise BIST 100 endeksi yüzde 2,58 değer kaybıyla günü 7.514,10 puandan tamamladı.

Analistler, küresel pay piyasalarının ABD Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde pozitif bir seyir izlediğini belirtti. İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıklarından kaynaklı oynaklığın devam ettiği ifade edildi. Fed'in politika faizini sabit bırakması beklenirken, faiz artırımı olasılığı da ihtimal dahilinde görülüyor.

Bugün yurt içinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verisi açıklanacakken, yurt dışında ise ABD'de Fed'in faiz kararı ve Powell'ın konuşmasının yanı sıra ADP özel sektör istihdamı, ISM imalat sanayi PMI ve JOLTS açık iş sayısı verileri takip edilecektir. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 7.600 ve 7.700 seviyeleri direnç, 7.480 ve 7.400 puan ise destek konumunda.

EN FAZLA KAZANCI ELDE EDEN SEKTÖR, ORMAN KAĞIT BASIM SEKTÖRÜ OLDU!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yükselişle başladı. Endeks, önceki kapanışa göre değer kazanarak 7.568,86 puana çıktı. Bankacılık ve holding endeksleri de artış gösterirken, tüm sektör endeksleri yükseliş eğiliminde. Orman kağıt basım sektörü en fazla kazancı elde eden sektör oldu. Dün ise BIST 100 endeksi düşüşle günü tamamladı.

Sadece 500.000 TL’ye sıfır Hyundai Bayon! Böyle kampanya ne görüldü ne duyuldu Sadece 500.000 TL’ye sıfır Hyundai Bayon! Böyle kampanya ne görüldü ne duyuldu

Analistler, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde pozitif bir seyrin görüldüğünü belirtti. İsrail-Filistin çatışması ve Japonya'dan kaynaklanan oynaklığın ise devam ettiği ifade edildi.

Fed'in politika faizini değiştirme ihtimali düşük olsa da faiz artırımı olasılığı hala göz önünde bulunduruluyor. Bugün ise imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ABD'de Fed'in faiz kararı ve Powell'ın konuşmaları gibi veriler takip edilecek. Ayrıca, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haberler de piyasaları etkileyebilir. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde direnç seviyeleri 7.600 ve 7.700 puan iken, destek seviyeleri 7.480 ve 7.400 puan olarak belirlendi.

BANKACILIK VE HOLDİNG ENDEKSLERİ DE YÜKSELİŞ EĞİLİMİNDEYDİ!

Borsa İstanbul bugün yükselişle açıldı. BIST 100 endeksi yüzde 0,73 artışla 7.568,86 puana çıktı. Bankacılık ve holding endeksleri de yükseliş eğilimindeydi. Orman kağıt basım sektörü ise en çok kazanan sektör oldu. Dün ise BIST 100 endeksi değer kaybıyla günü tamamlamıştı. Analistler, küresel pay piyasalarının ABD Merkez Bankası'nın para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde pozitif bir görüntü sergilediğini belirtti.

İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıklarından kaynaklı oynaklığın ise devam ettiği ifade edildi. Makroekonomik verilerin ekonominin hala güçlü olduğunu gösterse de faiz artırımı ihtimalinin hala var olduğu düşünülüyor. Bugün içeride imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) açıklanacakken, ABD'de Fed'in faiz kararı ve Powell'ın konuşması da takip edilecek. Teknik olarak BIST 100 endeksi için 7.600 ve 7.700 puan direnç, 7.480 ve 7.400 puan ise destek seviyeleri olarak gözlemlendi.

Borsa İstanbul, bugün yüzde 0,73 artışla 7.568,86 puandan açıldı. Bankacılık ve holding endeksleri yükseliş kaydederken, en çok kazandıran sektör ise orman kağıt basım oldu. Dün ise BIST 100 endeksi yüzde 2,58 değer kaybıyla günü tamamladı.

Aralık ve ocak ayındaki adımlara ilişkin faiz artırım olasılığı hala devam ederken, bugün içeride imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verisi açıklanacak, ABD'de ise Fed'in faiz kararı ve Powell'ın konuşmaları piyasaların yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 7.600 ve 7.700 puan direnç, 7.480 ve 7.400 puan ise destek konumda bulunuyor. \\T.Ö

Editör: Tuğba Özkan