Açılışın ardından BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 3,13 puan düşüşle yüzde 0,04 değer kaybı yaşayarak 7.838,33 puana geriledi. Bankacılık endeksi ve holding endeksi sırasıyla yüzde 0,01 ve yüzde 0,02 oranlarında azalış gösterdi. Sektör endeksleri içinde taş toprak endeksi yüzde 0,72 oranında kâr elde ederken, menkul kıymet yatırım ortaklığı yüzde 1,13'lük düşüş yaşadı.

Dünkü seyrine dalgalı bir şekil veren BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,25 değer kaybıyla 7.841,46 puan seviyesinden tamamladı. Piyasa analistlerine göre, bu durum ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamalarının tahminlerden daha "şahin" olmasının bir sonucuydu.

New York Fed imalat endeksi mayısta daralmanın sürdüğüne işaret etti New York Fed imalat endeksi mayısta daralmanın sürdüğüne işaret etti

Enflasyonla mücadele konusunda yeterli aksiyon alınıp alınmadığının tartışıldığı dünya genelinde, varlık fiyatlarındaki oynaklığın devamlılığı da göz ardı edilemez bir gerçek olarak değerlendirildi. Fed Başkanı Powell, enflasyonla mücadelede yüzde 2 hedefine ulaşıldığından emin olmadıklarını belirtirken, para politikasını daha da sıkılaştırma ihtimaline karşı herhangi bir çekince olmadığını net bir şekilde ifade etti.

Analistler, bugünkü gündeme dikkat çekerek, yurt içinde işsizlik oranı ve sanayi üretimi verilerinin, yurt dışında ise İngiltere'de büyüme, dış ticaret dengesi ve sanayi üretimi ile ABD'deki Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin izleneceğini belirtti. Ayrıca İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin gelişmelerin de takipte olduğunu ifade etti. Bunun yanı sıra, BIST 100 endeksi için teknik açıdan 7.950 ve 8.020 seviyelerinin direnç, 7.800 ve 7.750 puanın ise destek konumunda olduğunu vurguladılar. AA

Editör: Cemile Kaytan