Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi günün ilk saatlerinde yatay bir seyirle başladı. Endeks, yüzde 0,09 oranında hafif bir yükseliş göstererek 8.094,73 puan seviyesine ulaştı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,18 düşerken, holding endeksinin yüzde 0,24 arttığı izlendi. Sektör endekslerine bakıldığında ise orman kağıt basım sektörü yüzde 0,58 ile en çok kazancı sağlarken, menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü yüzde 2,43'lük düşüşle en çok kaybeden sektör oldu.

Önceki günün değerlendirilmesine geçildiğinde ise, BIST 100 endeksinin günü yüzde 0,76'lık bir artışla 8.087,24 puanla kapatmış olduğu gözlemlendi.

Analizciler, küresel piyasalardaki tedirginliğin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek yıl beklenenden daha az güvercin olabileceği endişelerinden kaynaklandığını ve yatırımcıların bugün açıklanacak PMI verilerine odaklandığını belirtti.

Prim veya yaş bekleyenler için yeni dönem başladı! Bu kişiler 8 yıl erken emekli olacak Prim veya yaş bekleyenler için yeni dönem başladı! Bu kişiler 8 yıl erken emekli olacak

Yatırım dünyasının gözü kulağı ABD'de açıklanacak istihdam raporunda. Haftanın son iş günündeki bu verinin ABD ekonomisinin gidişatına ve para politikalarına dair ipuçları verebileceği ifade ediliyor.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez'in Türkiye'deki elektrik iletimine yönelik 750 milyon dolarlık finansman operasyonu hazırlığı yaptıkları bilgisi de paylaşıldı.

Bugünün takvimine bakıldığında yurt içinde reel efektif döviz kurunun ve yurt dışında Avro Bölgesi'nin ÜFE verisinin yanı sıra, hizmet sektörü ve bileşik PMI endeksi değerlendirmeleri de yapılacak. ABD'de ise JOLTS açık iş sayısının göz önünde bulundurulacağı bir gün olacak. Teknik açıdan değerlendirme yapıldığında ise BIST 100 endeksinin 8.100 ve 8.170 seviyelerini direnç noktaları olarak, 8.000 ve 7.900 puan seviyelerini ise destek noktaları olarak gördüğü aktarıldı.

Editör: Tuğba Özkan