Belçika’daki hayırsever hemşerilere Emirdağ’daki bir okulun müdürü 19 adet bilgisayar ihtiyacı olduğunu belirtti.

Belçika’daki hemşerilerimiz istenilen bilgisayar paralarını gönderdi.

Ama bakın bundan sonra neler oldu...

Belçika’da yaşayan vatandaşlarımız hayırseverlikleri ile ve doğdukları toprakların ihtiyaçlarını giderme noktasında birbirleriyle yarışmalarıyla tanınırlar.

Gurbetçi hemşerilerimizin alın terleriyle kazandıkları paralar zaman zaman art niyetli kişiler tarafından çarçur edilmesi vicdanları sızlatıyor.

Emirdağ Göveçci Ortaokulu'ndaki bilgisayar eksiklikleri konusu Belçika’da yaşayan gurbetçi vatandaşlarımıza iletildikten kısa bir süre sonra oradaki vatandaşlarımız bu talebe duyarsız kalmadılar.

Gurbetçi hemşerilerimiz tarafından Emirdağ Göveçci Ortaokulu'na 19 bilgisayar parası gönderildi.

Gönderilen paralar ile alınan bilgisayarlardan dokuz adetinin daha sonra satılarak elde edilen 4 bin 500 Euro’nun okul müdürü Mustafa Akyüz tarafından İDDİA isimli bahis sitesine yatırıldığı öğrenildi.

İDDİA isimli sitede paraları kaybeden okul müdürü Mustafa Akyüz apar topar izin alarak okuldan ayrılıp memleketi olan Düzce’ye gitti.

Belçika’da yaşayan Göveçci Köyü Güzelleştirme Derneği Başkanı Gülay Aygün, gurbetçiler tarafından topladığı para ile 19 bilgisayar aldı.

19 bilgisayarı doğup büyüdüğü Göveçci Köyünde bulunan Ortaokula bağışlayan Aygün, bilgisayarları Okul Müdürü Mustafa Akyüz’e teslim ettikten sonra Belçika’ya geri dönüş yaptı. Masalarının ve sandalyelerin okula gelmesi ile birlikte bilgisayarları kurmaya giden köyde yaşayan Enis Şen ile vatandaşlar, bağışlanan 19 bilgisayardan 9 tanesinin yerinde olmadığını gördüler. Durumu araştıran Enis Şen ile köyde yaşayan vatandaşlar, 9 bilgisayarın Okul Müdürü Mustafa Akyüz, tarafından satıldığını öğrendiler.

2 hafta boyunca Okul Müdürü Mustafa Akyüz’e ulaşmaya çalışan Enis Şen, kendisinden bir türlü haber alamadı. En sonunda durumu Emirdağ Kaymakamlığına ve Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildiren Şen, kendisini telefonla arayan Okul Müdürü Akyüz’ün söyledikleri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Okul Müdürü Mustafa Akyüz ile telefonla görüştüklerini ifade eden Şen, “Kendisinin memleketi Düzce’de olduğunu Göveçci Köyü Güzelleştirme Derneği Başkanı Gülay Aygün tarafından bağışlanan 19 bilgisayardan 9 tanesini 4 bin 500 Euro’ya sattığını ve iddiada kaybettiğini anlattı. Gerçekten bu söyledikleri karşısında şaşkınlığımızı gizleyemedik” dedi.

Tözüm’ün “LİMONCU”su kim? Araziye beraber mi çökecekler? Tözüm’ün “LİMONCU”su kim? Araziye beraber mi çökecekler?

Özellikle Belçika’da yaşayan gurbetçilerin köy okullarına yardım ettiğini belirten Şen, “Bu durum gerçekten önce Göveçci Köyü Güzelleştirme Derneği Başkanı Gülay Aygün olmak üzere tüm vatandaşlarımızı derinden üzdü. Bizler geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın en güzel şekilde eğitim görmeleri için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

ODAK HABER MERKEZİ / ÖZEL HABER

Editör: Tuğba Özkan