Bakanlık ödemeleri devam ediyor! Hemen başvuru yaparak aylık 6 bin TL ödeme alabilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAKANLIK 6 BİN TL DESTEK ÖDEMELERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara gıda, eşya, yakacak, fatura, kira, barınma, giysi, eğitim gibi birçok alanda maddi destek olmaya devam ediyor. Bakanlık kronik hastalığa sahip olan vatandaşlara da destek ödemesi yapıyor. Silikozis hastalığı olan hastalara maddi destek, kronik hastalara kesintisiz güç kaynağı desteği ve birikmiş elektrik borcu desteği ile gliko ölçüm cihaz destekleri veriliyor. 

Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı

Silikozis hastalığı olanlara yapılan destekler Ocak ayında maaş zamları doğrultusunda zamlandı. Desteklerle ilgili başvurular e-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Yüzde 15 ile 34 aralığında hafif silikozis hastalığı olan vatandaşlar 6 bin 45 TL 39 kuruş; yüzde 35-54 aralığında silikozis hastalığa sahip olanlara 6 bin 909 TL 1 kuruş destek ödemesi yapılıyor. Yüzde 55 ve üstü ağır silikozis hastalığı olanlar ise 7 bin 698 TL 61 kuruş ödemelerden faydalanabiliyor. Hastalıkla ilgili sağlık raporu olan vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yaparak her ay destek ödemelerinden faydalanabiliyor.  

Kaynak: AHMET SARLIK