Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" ifadeleri CHP’de tansiyonu yükseltti. Kürsüden terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'a selam gönderen ve Köksal’ın açıklamalarının ardından küsen DEM Partisi’nin gönlünü almak isteyen CHP lideri Özgür Özel, Köksal’ın sözlerine 'Dili sürçtü' demiş ancak Köksal açıklamalarından geri adım atmamıştı.

Köksal'ın bu sözlerine en sert tepki ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan gelmişti. İmamoğlu yaptığı açıklamada Köksal'a, "Kendine ya başka bir iş ya da başka bir parti bul" demişti.

DEVLET BAHÇELİ’DEN SERT TEPKİ

Geçtiğimiz ay Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti’nin 57 milletvekilinin maaşlarının kesilmesi gerektiğini söylemiş, "Bu terör yuvasına ödenecek Hazine yardımı derhal kesilsin" diyerek TBMM’de terörist istemediğini ve DEM Parti’nin açıkça PKK uzantısı olduğunu vurgulamıştı. CHP Lideri Özgür Özel ise Bahçeli’ye, “Her siyasi partiyle ne kadar ilişkimiz varsa DEM’le de o kadar ilişkimiz var” diyerek DEM’le yapacağı gizli ittifakın sinyalini o zamandan vermişti.

Özgür Özel, ittifak için PKK'nın siyası uzantısı DEM Parti ile ittifak olmadıklarını söylemiş olsa da DEM Parti ile görüşmelerini sürdürmüş, “DEM ile görüşmemiz cesarettir” diyerek skandal açıklamalara imza atmıştı.

CHP İLE DEM ARASINDAKİ KİRLİ İTTİFAKI KÖKSAL GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi ile DEM Parti arasındaki gizli ittifakı Afyonkarahisarlı Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın gözler önüne sermesinin ardından olay günden güne Türkiye gündemine oturmuş ve Köksal’a tepki gösterenlerin sayısı da hayli yükselmişti.

Tepkilerin artmasına rağmen Köksal, “Sözlerimin arkasındayım” diyerek, CHP’yi karıştıran ‘DEM Polemiği’ konusunda geri adım atmayacağını kamuoyuna göstermişti.

DEVLET BAHÇELİ VE BURCU KÖKSAL’I HAKLI ÇIKARTAN OLAY

Seçildiği taktirde Afyon Belediyesinin kapılarının DEM partiye kapalı olduğunu vurgulayan Burcu Köksal gibi MHP Lideri Devlet Bahçeli’de DEM Partisinin terör örgütüyle ilişkileri nedeniyle DEM’li Milletvekillerine verilen maaş ve hazine yardımlarının kesilmesi gerektiğini sürekli vurgulamaktaydı.

Hem Devlet Bahçeli’yi, hem de Burcu Köksal’ı haklı çıkartan bir olay dün yaşandı.

Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonda DEM Parti Suruç ilçe yöneticisi ile 4 DEM Parti Belediye Meclisi üyesi adayının tutuklanması adeta siyasete damgasını vurdu. 

Milyonlar harcandı birileri zengin edildi olan tarihi camiye oldu! Milyonlar harcandı birileri zengin edildi olan tarihi camiye oldu!

ŞANLIURFA’DA DEM’E DARBE

Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarında DEM Parti Suruç ilçe yöneticisi ile 4 DEM Parti Belediye Meclisi üyesi adayının da bulunduğu 17 şüphelinin tutuklanması, Köksal krizinin tazeliğini koruduğu bu süreçte adeta CHP’nin boğazına dizildi. Olay, “Burcu Köksal haklı çıktı” şeklinde yorumları da beraberinde getirdi.

Kaynak: NURBANU SOY