Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sözleşmeli personel alımı yapmaya devam ediyor. Yayımlanan yeni bir ilanda 41 personelin alımını yapacağını duyurdu. Bu kapsamda bilişim personeli alacak olan Bakanlık, 41 personelin Bakanlık Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edileceğini açıkladı. 

Başvurular bitti! Değerlendirmeler başlıyor 

15 Nisan ile 5 Mayıs 2024 arasında yapılan başvurular Kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilerek tamamlandı. Artık adayların başvurularında değerlendirme süreci başladı. KPSS şartı olmadan alınan değerlendirmelerde tüm adaylardan yabancı dil sınavı şartı aranacak. 

KPSS puanı ile alımı yapılacak olan pozisyonlarda ise 2022 ya da 2023 yılı KPSS puanları geçerli olacak. P3 puan türünden en az 70 alan adayların başvurularının değerlendirileceği aktarılırken, yüzde 70 KPSS ve yüzde 30 YDS puanının geçerli olacağı kaydedildi. 

Hangi kadrolara alım yapılacak? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından alımı yapılacak olan personellerin kadro dağılımları da açıkladı. Bu kapsamda farklı pozisyonlarda istihdam edilecek personeller, aynı zamanda bilişim alanında alınacak. Toplamda 41 personel, değerlendirmenin hemen ardından pozisyonlarına yerleştirilecek. İşte alımı yapılacak olan kadrolar: 

3 personel – Yazılım Takım Lideri ve Çözüm Mimarı 

1 personel – Sistem Takım Lideri ve Çözüm Mimarı 

1 personel – Kıdemli Veritabanı ve Veri Ambarı Uzmanı 

1 personel – Kıdemli Java Yazılım Uzmanı

3 personel – Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı 

2 personel – Kıdemli Veri Uzmanı 

1 personel – Kıdemli Sistem Uzmanı 

1 personel – Kıdemli Ağ veya Siber Güvenlik uzmanı

Aylık 835 TL taksit ödeyen arsayı kapar! Milli Emlak’tan zararına arsa satışı! Aylık 835 TL taksit ödeyen arsayı kapar! Milli Emlak’tan zararına arsa satışı!

1 personel – Java Yazılım Uzmanı

1 personel – Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı (Mobil)

10 personel – Yazılım Geliştirme Uzmanı 

1 personel – Python Yazılım Geliştirme Uzmanı 

2 personel – Veritabanı Uzmanı (NoSQL) 

2 personel – Sistem Uzmanı (Microsoft)

2 personel – Sistem Uzmanı (Linux) 

2 personel – Ağ Uzmanı 

1 personel – Siber Güvenlik Uzmanı

3 personel – Kıdemli İş Analisti

2 personel – Veri Uzmanı 

1 personel – .NET Yazılım Geliştirme Uzmanı (CBS)

Adaylarda aranan şartlar neler? 

Bakanlık tarafından Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere alımı yapılacak olan 41 personelde kamu personeli olmasına mani olacak herhangi bir durum olmaması şartı aranacak. Yani kamu haklarından mahrum olmamak ilk şart olarak öne çıkacak. Ayrıca KPSS, YDS, eğitim ve mesleki nitelikler de aranıyor. Tüm adaylardan en az 4 yılık fakültelerden bilgisayar, yazılım, elektrik, elektronik, endüstri mühendislerinden mezun olması da beklenen şartlar arasında bulunuyor. 

Kaynak: AHMET SARLIK