CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü’nün Hayatı

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, 2023 yerel seçimlerinde Samsunluların oylarını almak için yarışacak. Peki, Cevat Öncü kimdir, nereli, kaç yaşında? Cevat Öncü’nün biyografisi, eğitimi, mesleği, siyasi kariyeri ve aile hayatı hakkında merak edilenler bu haberde.

AK Parti istişare etti! AK Parti istişare etti!

Cevat Öncü Nereli, Kaç Yaşında?

Cevat Öncü, 1963 yılında Samsun’un İlkadım ilçesinde doğdu. Samsunlu bir ailenin çocuğu olan Cevat Öncü, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Samsun’da tamamladı. 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 58 yaşındaki Cevat Öncü, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Cevat Öncü’nün Mesleki Kariyeri

Cevat Öncü, mezun olduktan sonra 1985-1987 yılları arasında özel bir şirkette şantiye mühendisi olarak çalıştı. 1988 yılında ise kendi şirketini kurdu. Cevat Öncü, kurucu ortağı olduğu PALET Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi’nde proje üretimi alanında çalıştı. Aynı yıl, kurucu ortağı olduğu BARET İnşaat ile de müteahhitlik alanında faaliyet gösterdi. Cevat Öncü, halen bu şirketlerde çalışmalarına devam etmektedir.

Cevat Öncü’nün Siyasi Kariyeri

Cevat Öncü, siyasete 1996 yılında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği ile başladı. 2000-2004 yılları arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sektör Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 2002-2011 yılları arasında çeşitli dönemlerde Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Asbaşkanlık görevlerinde bulundu. 2000-2002 ve 2014-2016 dönemlerinde İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Samsun Şube Başkanlığı görevinde bulundu.

Cevat Öncü, 2023 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildi. Cevat Öncü, Samsun’u daha yaşanabilir, daha modern, daha demokratik ve daha refah bir kent yapmak için çalışacağını söyledi. Cevat Öncü, Samsunluların desteğini beklediğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi