Çobanlar’da mevcut Belediye Başkanı Ali Altuntaş’ın ilçede satın alınan arsaları sattığı ve Afyonkarahisarlı bir iş insanına buradan 200 dekar toprak verildiği iddiaları konuşuluyor. Bu iddiaları gündemine alan İYİ Parti Çobanlar Belediye Başkan Adayı Sefa Değirmen, ODAK’a konuştu.

sefa değirmen

‘İHALESİNİ KİMSEYE DUYURMADAN EL ALTINDAN VERDİLER’

Değirmen, ‘’O alanlar, Çobanlarlı vatandaşlarımız tarafından sürülen, ekilen 200 dekar bir arazi. ‘Tıbbi Aromatik Bitkiler’ ekeceğiz diye 2 yıl önce burayı ihaleye vermediler. Çobanlar Belediyesi kendi adına burayı 1 yıl çörekotu ekti. İkinci yıl Tıbbi Aromatik Bitki diyerek mısır ektiler. Kamuyu zarara uğrattılar. Şimdi de yine Tıbbi Aromatik Bitkiler ekilmek üzere Mustafa Sarıdere’ye 200 dekar arazi verdiler. Bunu Çobanlarlı vatandaşlar yapamaz mıydı? Bunun ihalesini kimseye duyurmadan el altından verdiler’’ dedi.

sefa değirmen

Kazansan da kaybetsen de sorun yok… AK Partili isen her şartta koltuk garanti! Kazansan da kaybetsen de sorun yok… AK Partili isen her şartta koltuk garanti!

‘ÇOBANLAR BELEDİYESİNİ BOŞTA BIRAKILMIŞ BİR BELEDİYE OLARAK GÖRÜYORLAR’

Çobanlar Belediyesi’nin 20 yıldır iktidar partisi tarafından yönetildiğini ve bu dönemde ilçede kendisi ve Ali Altuntaş olmak üzere iki aday olduğunu söyleyen Değirmen, ‘’Ben 20 yıldır muhalefet, Ali Altuntaş ise 20 yıldır iktidar. Çobanlar Belediyesini boşta bırakılmış bir belediye olarak görüyorlar. Demek ki İller Bankasından gerekli payın geldiğini, yatırım için fazla bir ödenek gelmiyor. Sonradan işe aldığı işçilerin maaşlarını ödeyemeyecek herhalde bunun için vatandaşından açık artırma ile Milli Emlak üzerinden arsa alan belediye başkanı, şuan da Çobanlar Belediyesi’ne ait olan 18 adet arsayı vatandaşlarına satmaya kalkıyor. Satsın bunda bir sorun yok. Ama seçime 20 gün kala bu arsaların satışı çok düşündürücüdür. Acaba Belediye Başkanı Altuntaş birilerine peşkeş mi çekiyor? Belediyenin borcu mu var? Çobanlar Belediyesi’nin kaynakları mı kesildi?’’ ifadelerini kullandı.

sefa değirmen

‘SANAYİ DÜKKANLARIMIZ YOK’

Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş’ın otla, çöple uğraşmak yerine başka şeylerle uğraşmasının ilçe için daha iyi olacağını ifade eden Değirmen, ‘’Bir belediye başkanı, ilçesine yatırımcısını getirir, girişimcisini getirir. Neye ihtiyaç varsa ona göre iş yeri kurar. Çobanlarda sanayici esnafımız, hurdacılarımız bugün ilçe dışına çıkarılacak yer bulamıyor, arsa bulamıyor. Sanayi dükkanlarımız yok. Daha senin arsa üretip bunu halka arz etmen gerekirken, halkın alacağı arsaları açık artırma ile alıp, bunları bölüp, para kazanmak amacıyla halka geri satıyorsun. Çok ayıp. Her şey bitti şimdi Çobanlar’ın tapulu malı olan 18 adet arsanın satışını ben belediye meclis üyelerimden öğrendim. Karar almışlar bu 18 arsanın satışı hakkında sonucu ne olur bilmiyorum’’ diye konuştu.

Kaynak: GÖKHAN KOCAASLAN