Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yerel seçimlerin ardından yapılan değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonuçlarına ve gelecek adımlara ilişkin mesajları dikkat çekti.

SEÇİM SONUÇLARI VE DEĞERLENDİRME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarını değerlendirirken, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın oy oranlarındaki düşüşe vurgu yaptı. Oy kaybının temel sebepleri arasında, önceki seçimlerde AK Parti'ye oy veren seçmenlerin bu sefer sandığa gitmemesi olduğunu belirtti. Ayrıca, seçimlere katılımın azalması ve bu durumun özellikle AK Parti seçmenlerinden kaynaklandığına dikkat çekti.

MYK TOPLANTISI VE İLERİYE DÖNÜK ADIMLAR

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, yerel seçim sonuçlarıyla ilgili detaylı bir değerlendirme yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti içinde yaşanan oy kaybının nedenlerini ele aldı ve önümüzdeki süreçte alınacak önlemlere değindi. Parti teşkilatı, genel merkez, aday seçim süreçleri gibi konuların detaylı bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı.

Boya dolu varil patladı! Boya dolu varil patladı!

EKONOMİK ZORLUKLAR VE SEÇMEN MEMNUNİYETSİZLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçmenin oy kullanmaktan soğumasına neden olan etmenleri sıraladı. Bunlar arasında ekonomik zorluklar, koronavirüs salgını, ve uluslararası ilişkilerde yaşanan gerginliklerin etkisi olduğunu belirtti. Ayrıca, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara da değinerek, hükümet olarak bu konuda atılan adımları anlattı.

GÜÇLÜ BİR ÖZELEŞTİRİ VE GELECEK PERSPEKTİFİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak şunları dedi: “Ya hatalarımızı görerek kendimizi toparlarız ya da güneşi gören buz misali erimeye devam ederiz. Ya başından sonuna kadar işimizi dört dörtlük yaparız ya da çok daha ağır bedeller ödemekten kurtulamayız. Ya milletimizle olan gönül köprülerimizi yeniden güçlendiririz ya da eleştirdiğimiz partilere benzemekten kendimizi alıkoyamayız. Kim olursa olsun hiç kimsenin 22 yıllık birikimi, 22 senelik zorlu bir mücadeleyi heba ve heder etmesine izin veremeyiz, buna müsaade etmeyeceğiz.”

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ