Okulun öğretmenleri ve öğrencileri, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü unutulmaz kılmak için koreografi ve müzik klip çalışması yaptı. Okul bahçesinde hazırlanan programa 600'den fazla öğrenci katıldı, hep birlikte "Yaşasın Cumhuriyet, 100. Yıl" koreografisini sergilediler. Bu anlamlı gösteri, dron ile havadan kaydedildi.

Otomobile çarpan motosikletteki 2 kişi öldü! Otomobile çarpan motosikletteki 2 kişi öldü!

Müzik öğretmeni Osman Asıltürk tarafından hazırlanan "Türkiye'nin Yüzyılına Selam Dur Dinle" şarkısı, 100. yıl coşkusunu vurguladı. Şarkının vokalinde ise Yaşar Kimıl Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Tülay Gazalcı yer aldı. Şarkı, 100. Yıl etkinlikleri kapsamında okulların coşkusuna ortak olan öğrenciler tarafından beğeniyle dinlendi.

Osman Asıltürk, şarkının büyük beğeni toplamasından dolayı onur ve gurur duyduğunu ifade ederek,"Müzik hayatımda 20 yılık bir deneyimim var. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına bir iz bırakmak adına böyle bir çalışma yaptık." dedi.

Tülay Gazalcı ise "Aslında türkünün mimari Osman hocamız oluyor. Ben sadece vokal yaparak hocamızın yanında yer aldım. Ben de çalışmada yer aldığım için mutluyum." ifadelerini kullandı. 100. yılın ayrı bir mutluluk verdiğini de belirtti.

Öğrencilerden Ecem Su Eğilmez, öğretmenlerinin böyle bir çalışma yapmasının kendilerini mutlu ettiğini ve gururlandırdığını belirtti. Diğer öğrenciler ise "Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında hocalarımız çok güzel bir çalışma yaptı. Dinlerken tüylerim diken diken oldu. Çok gururlandık" yorumlarını yaptılar. İHA

Editör: Tuğba Özkan