AKÜ M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen sergi açılışı, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay, Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun, Dr. Öğretim Üyesi Fevzi Nuri Kara, Resim Bölüm Başkanı Doç. Erdal Ünsal ile birlikte öğretim elemanlarının, öğrencilerin ve Afyonkarahisarlı sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Sanatçı Demir’in 40 yapıtının yer aldığı sergi, 6 Ekim tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

CHP'li Mustafa Karanfil’in Kızı Belediyede ne Sorumlusu Oldu? CHP'li Mustafa Karanfil’in Kızı Belediyede ne Sorumlusu Oldu?

Cevat Demir Hakkında

1946 yılında Elazığ’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Elazığ’da tamamladı. Lisans eğitimini, 1968 yılında başladığı İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulunda tamamladı ve 1972’de buradan mezun oldu. 1975 yılına dek serbest sanat çalışmaları yaptı; aynı yıl İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulunda asistan olarak göreve başladı. Daha sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi adı altında varlığını sürdüren bu kurumda öğretim üyesi olarak görevini sürdürdü. 1983’te sanatta yeterlilik çalışmasını tamamladı, 1978’de doçent, 1994’de profesör oldu. Yurt içi ve yurt dışında duvar resmi çalışmaları ve kişisel sergiler gerçekleştirdi, karma sanat etkinliklerine katıldı, ödüller aldı, çeşitli koleksiyonlarda ve müzelerde yapıtları yer aldı. Halen Topkapı Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir. F/Ö 

Editör: Fadime Özkaran