Vali Yiğitbaşı’ndan dikkat çeken açıklama! Vali Yiğitbaşı’ndan dikkat çeken açıklama!

Ege Denizi'nin parlak boncuklarından biri olan Yunanistan'ın Eğriboz Adası, 5,2 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Bu hareketlenme, Yunanistan'ın başkenti Atina da dahil olmak üzere geniş bir alanda hissedildi.

Bu depremin meydana geldiği yerin derinliğinin 14,2 kilometre olduğu bildirildi. Depremin, Atina Jeodinamik Enstitüsü tarafından yerel saatle 08.26'da olduğu belirtildi. Bu, adanın yerel halkı ve bölgedeki turistleri bir hayli endişelendirirken, yetkililer tarafından alınan hızlı tedbirlerle olası bir panik durumu engellendi.

Depremden dolayı endişe duyan adalılar ve turistler, neyse ki yara almadan bu durumu atlatmayı başardılar. 5,2 büyüklüğündeki deprem, Eğriboz Adası'nın yaklaşık 120 kilometre ötesindeki ülkenin başkenti Atina'dan bile hissedildi ve bu durum, başta Atinalılar olmak üzere tüm Yunanistan'ı alarma geçirdi.

Depremin hemen ardından, Yunan Devlet Televizyonu ERT'ye konuşan Eğriboz Belediye Başkan Yardımcısı Yannis Kancuris can kaybı ve yaralanma olmadığını belirtti. Kancuris, ayrıca henüz kendilerine bildirilen bir hasarın da olmadığını ifade etti. Başkan Yardımcısı'nın bu açıklaması, başkent Atina'daki ve adadaki vatandaşların endişesini bir nebze olsun hafifletti. \\T.Ö

Editör: Tuğba Özkan