Hatay'da bir güzellik uzmanı, yaşadığı yıkıcı depremin ardından Türk Kızılay'ın maddi desteğiyle mesleğine geri dönerek umut verici bir başarı hikayesine imza attı. 52 yaşındaki Nilgün Işık, Hatay'da meydana gelen depremde evi ve iş yerini kaybetmiş ve 19 saat sonra oğluyla birlikte enkazdan yaralı olarak kurtarılmıştı. Ancak sağlığına kavuştuktan sonra Türk Kızılay'ın Sosyoekonomik Güçlendirme Programı sayesinde yeniden güzellik salonu açmayı başardı.

Işık'ın yaşadığı Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi'ndeki apartman, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli afetle yıkıldı. Kendisi ve 14 yaşındaki oğlu Kadir, yaklaşık 19 saat sonra enkaz altından yaralı olarak çıkarıldı. Hastanedeki tedavilerinin ardından evlatlarıyla sağlığına kavuşan Işık, evini ve güzellik merkezini yitirerek Güzelburç Mahallesi'nde konteynerde yaşamaya başladı.

Yeni bir başlangıç yapmak isteyen Işık, Türk Kızılay'ın 5 Ekim'de başlattığı programa başvurdu ve hibe alarak geçen ay iş yerini tekrar açtı. Yeni iş yerinde cihaz ve malzeme alımı yaparak mesleğine devam eden Işık, Türk Kızılay sayesinde ekmeğini kazanacak duruma gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Türk Kızılay Program Sorumlusu Kader Tuna, Hatay'da depremde iş yerini kaybeden 117 esnafa toplamda 5 milyon 465 bin lira hibe sağladıklarını belirtti. Proje ile esnafın hayatını normalleştirmeyi amaçlayan Tuna, şehrin varlığının esnafın varlığıyla başladığını ve amaçlarının esnafın işlerine bir nebze de olsa katkıda bulunmak olduğunu vurguladı. F/Ö

14. yüzyıl dönemine ait Kuran-ı Kerim ele geçirildi! 14. yüzyıl dönemine ait Kuran-ı Kerim ele geçirildi!

Editör: Fadime Özkaran