MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, tarihe bakmadan, tecrübeye bağlanmadan, tedbir ve temkinle bağlantı kurmadan atılacak her adımın, yapılacak her hamlenin kuşaklar arasında kopukluklar yaratacağını düşündüğünü söyledi.

devlet bahçeli

MHP'nin 55'inci kuruluş yıl dönümünü ilk günkü azim ve kararlılık, bitmeyen onur ve gururla hem andığını hem de kutladığını belirten Bahçeli, Türk milliyetçiliğinin köklü bir vizyonla üç hilal çatısı altında toplumsallaşıp milletin gönlüne tıpkı bir cemre gibi düşmesinin sadece Türk siyasetini değil, bölge ve dünya siyasetini de farklı cephelerden etkilediğini ifade etti.

‘Muhalefet kendi derdine düştü’

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, CHP'nin ve diğer muhalefet partilerinin siyasi gündemlerinin Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmediğini söyledi. Muhalefetin kendi derdine düştüğünü, çıkar ve güç savaşlarıyla kendi içlerine gömüldüğünü ifade eden Bahçeli, muhalefetin siyasi iflas bayrağını çektiğini kaydetti.

"Özgür Bey, demli çay içip içmediğimizi merak etmiş, boşuna zahmet etmesin, harman yeri dişlemesin, çalı dibi gezmesin, çayı severiz sağlık açısından ve doktorların tavsiyesine uyarak açık olursa daha da severiz." diyen Bahçeli, demin çayda, gemin atta olmasını beklediklerini dile getirdi.

devlet bahçeli

"Özgür Bey, canın demli çay mı çekiyor?"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e "Özgür Bey, maşallah ayakkabı mağazası gibisiniz, Allah için siz de her ayağa uygun bir numara olduğu görülüyor." ifadeleriyle seslenen Bahçeli, "Özgür Bey, canın demli çay mı çekiyor?" sorusunu yöneltti.

Özel'in bu konuda net olmasını isteyen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şayet herhangi bir sancın yoksa net söyle, özne yüklem uyumsuzu cümleler kurma. Senin için de bir bardak çay ayıralım ama demi çaydan başka bir maksatla istersen kusura kalma, duyacağın laflara ise sakın alınma. Söylediğimiz sözler sana ağır geliyorsa üzülme, bu sene olmadı, seneye hazmedersin. Adam yerine koyup bir bardak çay ikram etsek de kısa süre sonra seni ve zihniyetini koyduğumuz yerde bulamayacağımızın farkındayız.

Demli çay baş göz üstüne ama DEM'lenmiş, devrilmiş, dejenere olmuş bir siyasete elbette ve her zaman 'hayır' diyorum ve demeyi de sürdüreceğiz. CHP'nin DEM'lenmesi, çayın dem alması gibi değildir. Bu DEM, başka bir demdir, kime değerse değirmen gibi öğütmekte, yeminli Türkiye düşmanlarına yem etmektedir. CHP'yi DEM'leyen DEM'lemiş, deney tüpü veya tek kullanımlık çay poşeti gibi kullanan kullanmış, kısaca çok yazık etmişlerdir. Özgür Bey şu sözlerim her daim kulağında çınlasın: Demi çayda seviyorsa ağzın, Türkiye sevdasıyla oluşmuşsa ahlakın bir de millete bağlılıkla olgunlaşmışsa aklın, ne işin var düğünde, düğün senin evinde, gir oyna, çık oyna. DEM'lenip Kandil'e oluyorsan meze, kalbin sızlamıyorsa bölücülük melanetine, üstelik el etek öpmekle arıyorsan melce, ne işin var cenazeevinde, cenazeevinin tam orta yerinde, gir ağla, çık ağla."

özgür özel

Başkan Demirci’den Milletvekillerine Mektup! Başkan Demirci’den Milletvekillerine Mektup!

"DEM'in İstanbul'da sahne arkasında CHP ile el ele vermesi işe yaramayacak"

"31 Mart seçimlerine 48 gün kala CHP, kısık ateş altında, gizli pazarlıklar sarmalında, sandık ittifakı kisvesiyle DEM'in, yani PKK'nın çekim alanına girmiştir." diyen Bahçeli, bunun dışında söylenenlerin beyhude olduğunu ifade etti.

Bahçeli, "31 Mart'ta Cumhur İttifakı Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerini yerel yönetimlerle kenetleyecektir. DEM'in özellikle İstanbul'da yaptığı ayak oyunları, sahnenin önünde sözde aday çıkarıp, sahne arkasında CHP ile el ele vermesi hiçbir işe yaramayacaktır. DEM'lenmiş CHP, Türkiye'den kopmuştur" dedi.

devlet bahçeli

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hatırlatan Bahçeli, "Görevdeyken muhalefet etmiş olsak da sınıf arkadaşım Sayın Kılıçdaroğlu'nun ahı tutacak, adam edip siyasete taşıdıklarının vefasızlığı bumerang gibi bir gün ters dönecektir. 31 Mart'ta Türk milleti kargaşa ve kaos imal eden partilere sandıkta nal toplatacaktır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA