Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında şüpheliler, "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlamalarıyla yargılanacak. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen işlemlerin ardından Dilan Polat ve Engin Polat dahil olmak üzere 18 şüpheli, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Dilan Polat'a 26 sayfa, Engin Polat'a ise 40 sayfa soru sorulduğu ortaya çıktı. İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat dahil olmak üzere 17 kişi daha önce gözaltına alınmıştı. Polat çifti ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterler bulunmuştu. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

Kırım Tatar sürgününün 80. Yılı! Kırım Tatar sürgününün 80. Yılı!

Paranın aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği ve son aşamada Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmaya aktarıldığı tespit edildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirleyerek İstanbul, Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin başka bir firmaya isim hakkını verdiğini ve bu firmadaki hesaptan kişisel hesaplara para aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Paraya bloke koyduran ekipler, 4 şüpheliyi gözaltına aldı ve soruşturmayı genişletti. Şu ana kadar 3 kişi daha aranmaktadır.

CEMİLE KAYTAN

Editör: Cemile Kaytan