İstanbul merkezli gerçekleştirilen operasyon kapsamında, suç örgütüne yönelik gözaltılar ve tutuklamalar devam ediyor. 6 ilde düzenlenen baskında Engin ve Dilan Polat'ın da aralarında yer aldığı 14 şüphelinin tutuklandığı soruşturma genişletiliyor. Operasyon kapsamında, Engin ve Dilan Polat çiftinin muhasebecisi Ahmet Gün'ün ofisinde çalışan Harun Abak da tutuklama kararıyla cezaevinin yolunu tuttu.

TOPLAMDA 24 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, "Suç Gelirlerinin Aklanması" ve "Vergi Usul Kanunu'na Aykırılık" gibi suçlamalarla başlatılan operasyonda, Polat çifti ile birlikte toplamda 24 kişi gözaltına alınmıştı. Muhasebeciler Ahmet Gün ve Harun Abak'ın tutuklanmasıyla bu sayı 15'e yükseldi.

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesi Açıklandı: Türk Güzeller de Sıralamada! Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesi Açıklandı: Türk Güzeller de Sıralamada!

1 Kasım'da başlayan ve sonrasında farklı tarihlerde sürdürülen operasyonlar neticesinde, 43 adrese eş zamanlı baskınlar yapılmış, Polat çiftinin şirketlerinde ve diğer şüphelilere ait mekanlarda aramalar gerçekleştirilmişti. MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, 200 milyon liralık bir para transferinin sahte faturalarla gerçekleştirildiği belirlendi. Bu bulgular ışığında harekete geçen otoriteler, birçok gayrimenkul ve aracın alımında kullanılan paraları takibe aldı.

Dilan ve Engin Polat'ın ortakları olduğu bir medikal şirketin 1 milyon 800 bin liralık ödemesinin şüpheli şekilde aktarılmak istenmesi üzerine ekipler, olaya dahil olan şahısları tespit etti. Operasyon düzenlenen şüphelilerden 14'ü tutuklanırken, 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, hakimlik tarafından 27 şirkete kayyum atanması kararlaştırıldı. Soruşturmalar ve yasal işlemler devam ediyor.

Editör: Tuğba Özkan