İnci taneleri yine gündemi salladı! Azem’in kızıyla ilgili büyük sırrı ne? İnci taneleri yine gündemi salladı! Azem’in kızıyla ilgili büyük sırrı ne?

. Dernek tarafından geliştirilen "Kontrolümdesin Şekerim" isimli proje, çocuklar için eğitim ve sosyal etkinlikler düzenleyerek diyabet yönetimi konusunda bilinçlendiriyor. 
ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILIYOR 
Proje, çocukların diyabetle baş etme becerilerini güçlendirmek, ailelerinden bağımsız bir şekilde diyabeti yönetmeyi öğretebilmek ve sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak için tasarlanmıştır. Çocukları gezdirerek öğrenme imkanı sunmayı planlayan derneğin programı, farklı il ve ilçeleri kapsayan geziler, geleneksel toplu piknik organizasyonları ve çeşitli sosyal etkinlikler içeriyor.
HER DİYABETLİYE BİR AĞAÇ
Eğitici birçok materyalin dağıtılmasının yanı sıra, şapka, tişört ve tanıtım broşürleri gibi reklam ürünlerini de kapsayan projede ağaçlandırma faaliyetleri de önemli bir yer tutuyor. "Her diyabetliye bir ağaç" mottosuyla fidan dikimi gerçekleştirilecek. Diyabetle yaşamın pratik yönlerini doktor, hemşire, psikolog, diyetisyen ve tecrübeli diyabetli gençlerin katılımıyla düzenlenecek eğitim kamplarında öğrenme fırsatı bulacak olan çocuklar, bu sayede yaşam kalitelerini artıracaklar.
ÇOCUKLARIN ÖZGÜVENİ ARTIYOR 
Projenin başlangıç tarihi ve detaylarının ilerleyen tarihlerde duyurulacağını belirten dernek, şimdiden destek verenlere teşekkürlerini sunuyor. Bu proje ile tip 1 diyabetli çocukların topluma entegre olmaları ve sağlıkla ilgili öz yeterliliklerinin artırılması amaçlanıyor.

Kaynak: Gamze Koçak