Avrupa Birliği'nden bayrağının Eurovision'da yasaklanmasına tepki Avrupa Birliği'nden bayrağının Eurovision'da yasaklanmasına tepki

Afyonkarahisar Belediyesince desteklenen, şehrimizdeki kadınlarca üretilmiş el işi ve gıda ürünlerinin satışının yapıldığı "Marifetli Hanımlar Pazarı" açıldı. Afyonkarahisar Belediye Başkanız Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde bu yıl altıncısı düzenlenen açılış programına; Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Vali Yardımcısı Betül Büyükkılıç, Belediye Başkan Yardımcımız Benol Kaplan, Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canser Kuzu, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Programda bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, Marifetli Hanımlar Pazarı’nın kurulmasında desteklerini esirgemeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür etti. Afyonkarahisarlıları Pazar gününe kadar açık kalacak Marifetli Hanımlar Pazarına beklediklerini söyleyen Kent Konseyi Başkanı Yasan, çarşıda el emeği, göz nuru ürünlerin sergilenmesinin yanında kadınlarımızın aile bütçelerine katkıda bulunduklarını söyledi.

“ÜRETİM YAPAN HERKESİN YANINDAYIZ”

Üretim yapan hanım kardeşlerimizin her daim yanında olduklarını söyleyen Afyonkarahisar Başkan Yardımcısı Benol Kaplan ise  “Belediye olarak her daim üreten hanımefendilerin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.  Sadece Zafer Meydanı’nda değil, şehrimizin birçok noktasında ürettikleri ürünleri sergilemek isteyen herkese kolaylık sağlıyoruz. Yeter ki üretime, yeter ki aile bütçelerine katkıda bulunsunlar. Afyon'umuzun değerlerini ön plana çıkarmak birinci vazifemiz” dedi.

“ÜRETEN KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ise, “Kadınlarımızın ürettiklerini paylaşmaları çok güzel. Afyonkarahisar’ın kadınanaları, çalışkan, üretken kadınları artık çok daha fazla tanınıyor, biliniyor. İlçelerimizde hem kadın kültür evleri hem de kadın kooperatifleri canla, başla üretmeye devam ediyor. Marifetli hanımlar da merkezde üretim yapan kadınlarımızın hünerlerini sergiledikleri bir ortam olmuş durumda. Böyle bir pazarın açılmasına vesile olan Afyonkarahisar Belediyesine ve Kent Konseyine teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın hem ailelilerine ekonomik katkı olan, aynı zamanda psikolojik olarak da kendilerini iyi hissedecekleri bu imkânlar kendilerine sağlandığı için de tüm destekleyen paydaşlara teşekkür ediyorum. Bizler de devlet olarak her zaman kadınlarımızın arkasındayız” diye konuştu. F/Ö

Editör: Fadime Özkaran