Stadyumda coşkulu anlar! Stadyumda coşkulu anlar!

OEDAŞ’ın Ar-Ge birimi tarafından geliştirilen ‘Radyo Frekansı ile Kısmi Deşarj Tespiti’ projesi, 9. İstanbul Karbon Zirvesi'nde ödüllendirildi. Bu proje Türkiye'de bir ilk olmasının yanı sıra dünyada da nadir görülen bir başarı örneğidir. OEDAŞ, yılda 164 bin 340 km yoldan tasarruf sağlayarak ve 42 bin 712 ton sera gazı salımını önleyerek çevreye büyük katkı sağlamayı hedefliyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE İNOVASYON

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, projenin önemini vurgulayarak, şirketin 2040'a kadar tüm değer zincirinde net sıfır olma hedefine odaklandığını belirtti. Bu yaklaşımın bir sonucu olarak Radyo Frekansı ile Kısmi Deşarj Tespiti projesi, sürdürülebilirlik ve çevre bilincine önem veren bir şirketin başarılı örneklerinden biri olarak ödüllendirildi.

TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLERLE VERİMLİLİK

Proje, kısmi deşarj arızalarını tespitte mikrofon dinlemesi yerine daha hızlı ve etkili bir yöntem sunuyor. Bu sayede zaman, maliyet ve verimlilik açısından büyük avantajlar elde ediliyor. OEDAŞ'ın bu proje ile yıllık olarak sağlayacağı tasarruf ve çevresel katkılar, sektördeki önemli bir adımı temsil ediyor.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ