Başkan ayrıca, Ulus Meydanı'nda yaptığı basın açıklamaları ile emeklilerin insanca yaşamaya uygun aylıklar alabilmesi için seslerini yükselttiklerini ifade etti.

YILMAZ, emeklilerin hak ettikleri maaş artışının yapılmadığını, seslerinin duyulmadığını ve mücadelelerinin karşılık bulmadığını açıkladı. Ayrıca, mevcut maaşlarla emeklilerin geçinemediğini ve yaşam mücadelesi veremediğini belirterek, emeklilerin hala genç ve mücadeleci olduklarını ve haklarını almak için kararlılıkla mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Başkan ayrıca, kamu görevlisi maaşlarındaki iyileştirmelerin kamu görevlisi emeklilere de yansıması gerektiğini belirtti. Mevcut kamu personel sistemine eleştirilerde bulunarak, kamu hizmetine ya da görevlilere ilişkin süreçlerin göz ardı edildiğini, emeklilerin de bu süreçlerden etkilendiğini ifade etti.

YILMAZ, emeklilik maaşları ve görev aylıkları arasındaki adaletsiz farklara değinerek, devlet bütçesinde emekliler üzerinden tasarruf yapıldığına dikkat çekti. Emeklilik maaşlarının, emeklileri yük olarak gören bir yapıda olduğunu ve sosyal güvenlik giderlerinde tasarruf adı altında emeklilerin mağdur edildiğini söyledi.

2024 yılının asgari ücret artış oranları hakkında bilgi veren YILMAZ, emekliler için öngörülen maaş artışlarının yetersiz olduğunu ve en düşük memur emeklisi aylığının asgari ücretin altında kalmasını eleştirdi. Sayın Cumhurbaşkanının emekli maaşlarına ilişkin daha önce yaptığı açıklamanın henüz gerçekleşmediğini hatırlatan YILMAZ, emekliler olarak sadece insan onuruna yakışır emekli aylığı ve temsil haklarının korunmasını talep ettiklerini belirtti.

5 yaşında ki Edanur’un ölümüne ilişkin 4 İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı! 5 yaşında ki Edanur’un ölümüne ilişkin 4 İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı!

Emeklilere yönelik adaletsizliğin ve eşitsizliğin giderilmesi için çağrıda bulunan YILMAZ, devletten beklentilerini tekrarlayarak kamu görevlilerine yapılan seyyanen ödemenin emeklilere de yansıtılması ve çalışan-emekli arasındaki uçurumun azaltılmasını talep etti.

Kaynak: Gamze Koçak