Emeklilerin yüzünü güldürecek açıklamalar! Uzman isim yüksek maaş almanın formüllerini açıkladı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YÜKSEK EMEKLİ MAAŞI ALMA YÖNTEMLERİ

Milyonlarca emekli vatandaşın ekonomik sıkıntıları günden güne artarak devam ediyor. Emeklilerin neredeyse yarısından fazlası en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL seviyesinden maaş alıyor. Asgari ücretli çalışan vatandaşlar emekli oldukları zaman nasıl yüksek maaş alabileceklerini araştırıyor. Emekli olmak için kadınların 20, erkeklerin 25 sene sigorta süresini tamamlaması gerekiyor. Aynı zamanda en az 5 bin gün malullük, yaşlılık, ölüm sigortası prim ödemelerini tamamlamış olmaları gerekiyor. 

Türkiye genç nüfusuyla Avrupa'da fark yaratıyor! Türkiye genç nüfusuyla Avrupa'da fark yaratıyor!

Kanser, parkinson sendromu, epilepsi, beyin tümörü, multipl skleroz, serebral palsi, retina kanaması, organ nakli, uzuv kaybı, şizofreni, bipolar bozukluk, siroz, anemi, demans, zeka geriliği, AIDS gibi hastalığı olan vatandaşlar ise malulen emekli olabiliyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun daha yüksek emekli maaşı almanın yöntemlerini açıkladı. Uzman isim açıklamasında şu sözlere yer verdi; ‘Bağ Kurlu olan biri eğer yaşı gençse zorunluluk esasına dayanıyor. 4B olarak bilinen Bağ Kur primlerinin yatırılmaması avantajlı. Bağ Kur primlerini yatırmayıp son 1261 gün yüksek primle sigortalı olunan anda geçmişte de primler yüksek yattıysa yüksek emekli maaşı alınır. Eğer kurallara uyup Bağ Kur primlerini düzenli yatırdıysanız hapı yutarsınız, düşük maaş alırsınız.’  

Kaynak: SEDA CAN