Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde yaptığı bir paylaşımda, dünyanın sessizliğini ve insan hakları ihlallerini sorguladı. BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin yıl dönümünde dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekti.

Dünya İnsan Hakları Günü'nde Gazze'deki insan hakları ihlallerinin altını çizen Erdoğan, sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınladı. Yayınlanan mesajında, İsrail'in Gazze'ye yönelik politikalarını sert bir dille kınadı ve dünyanın bu duruma sessiz kalmasını eleştirdi.

Erdoğan, "Çocuk" denilince akan sular durmalı diyerek, son iki aydır hayatını kaybeden Gazzeli masum çocukların durumuna dikkat çekti ve dünya liderlerinin suskunluğuna tepki gösterdi. Bir İsrailli bakanın Gazze'ye atom bombası atmayı bir seçenek olarak değerlendirirken dünyanın nasıl olup da evrensel insan haklarından bahsedebildiğine dikkat çekti.

3.9 Büyüklüğünde Deprem Oldu 3.9 Büyüklüğünde Deprem Oldu

Erdoğan, İsrail'in Filistin'de açıkça insanlık suçu işlediğini ve sadece bireyleri değil, insani değerleri de katlettiğini ifade etti. Türkiye'nin, bu zulmü dünyaya duyurmaya ve sesini barış için yükseltmeye devam edeceğini vurguladı.

Mesajında ayrıca, mazlumların ve masumların korunması, herkese eşit ve adil davranılması gerektiğini belirtti. Paylaşımında "Gazze'de yaşanan insan hakları trajedisi" başlıklı bir görseli de kullanan Emine Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını dünya kamuoyuna duyurmayı amaçladı.

Editör: Tuğba Özkan