Deprem bölgesinde hasar alan 30'dan fazla vakıf eseri onarılarak hizmete açıldı Deprem bölgesinde hasar alan 30'dan fazla vakıf eseri onarılarak hizmete açıldı

Zirvenin ana gündemi ise, Gazze'deki yaşamını yitiren Filistinliler, masum çocuklar ve anneler olacak. 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, 11 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Bu trajik durum, Emine Erdoğan'ın öncülüğünde diğer lider eşlerini de harekete geçirmeye zorladı.

Emine Erdoğan, Gazze'deki sivil can kaybını azaltmak ve bölgeye barışı getirmek için yapılabilecekler konusunda her zaman hazır olduğunu her mecrada dile getirmiştir. Bu kez, dünyanın pek çok ülkesinden devlet ve hükümet başkanlarının eşleri ve özel temsilcileri ile birlikte İstanbul'da bir araya geliyor.

Zirve kapsamında, Emine Erdoğan'ın yapacağı açılış konuşmasının ardından, her bir lider eşinin de konuşma yapması bekleniyor. Bu zirve, Gazze'ye yardım ve destek mesajı yaymak açısından büyük bir platform olacak.

Editör: Duygu Özger