Eğitimin uygulamalı bölümünde, Jandarma personeli teorik bilgilerini pekiştirmek adına tatbikatlar gerçekleştirdi. Deprem anının simülasyonu yapıldı, belirlenen toplanma alanlarında pratik uygulamalar tamamlandı, gerçeğe yakın senaryolar eşliğinde çadır kurma ve yangın söndürme gibi faaliyetler sırasıyla icra edildi.

KAYMAKAM BİLİCİ, LİSELERARASI MÜNAZARA LİGİ KARŞILAŞMASINI İZLEDİ KAYMAKAM BİLİCİ, LİSELERARASI MÜNAZARA LİGİ KARŞILAŞMASINI İZLEDİ

afad eğitim

Son olarak, personel, gerçek bir afet anında insanların hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için gerekli prosedürleri uygulayarak tatbikatı başarıyla tamamladı. Bu eğitimlerin amacı, Emirdağ Jandarma personelinin afetlere karşı hazırlıklı olmasını sağlamak ve bu tür durumlarda can kayıplarının önlenmesine katkıda bulunmaktı.

afad eğitim

AFAD tarafından düzenlenen bu tür eğitim ve tatbikatların bölgedeki diğer güvenlik güçleri ile de yapılarak afetlere karşı yüksek seviyede bir hazırlığın hedeflendiği kaydedildi. Emirdağ Jandarma personelinin bu eğitimi başarı ile tamamlaması, ilçenin afetler karşısındaki direncinin arttığının göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN