Silah kaçakçılığı operasyonu! Silah kaçakçılığı operasyonu!

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde bin 255 araç kontrol edilerek toplamda 182 sürücüye cezai işlem uygulandı.

Denetimler kapsamında, 89 sürücüye hız sınırını aşmaktan, 47 sürücüye hatalı araç park etmekten, 22 sürücüye muayenesiz araç kullanmaktan ve 2 sürücüye diğer maddelerden dolayı cezai işlem uygulanırken, 1 sürücüye aksine bir işaret bulunmadıkça trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmaktan dolayı cezai işlem uygulandı.

Ayrıca denetimlerde, 1 sürücünün geçilmek istenen araç sürücüsünü; geçiş üstünlüğü bulunan bir aracın duyulur veya görülür işaretini alınca, bu aracın kolayca ilerlemesini sağlamak için taşıt yolu üzerinde yer açmaması, gerektiğinde durmaması ve 1 sürücüye yetki belgesi olduğu halde taşıtını yetki belgesine kaydettirmeden kullanması sebebiyle cezai işlem uygulanırken 9 sürücüye de diğer maddelerde cezai işlem uygulandı. N\S

Editör: Nurbanu Soy