İçişleri Bakanlığı yeni personel alımları başladı! Başvuru şartları açıklandı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMLARI

İş arayan adaylar internet üzerinden yayımlanan ilanları yakından takip ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son duyurulara göre Bakanlık bünyesine 305 destek personeli alımı yapılacak. Alımlar Şoför, Temizlik Personeli, Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Kaloriferci, Garson kadrolarında olacak. Başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, sözleşmeli personel yönetmeliğinde yer alan şartları taşıması, başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurması, kamu haklarından mahrum edilmemesi.

AKÜ GSF Mezunlarını Öğrencilerle Buluşturdu! AKÜ GSF Mezunlarını Öğrencilerle Buluşturdu!

Türk Ceza Kanunu 53. madde kapsamında süresi geçmiş bile olsa kasten işlenmiş bir suç dolayısıyla bir sene ya da daha fazla süreyle hapis cezası almaması veya devlet güvenliğine karşı, anayasal düzene karşı, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güvenin kötüye kullanımı, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, malvarlığı aklama, kaçakçılık suçlarından mahkum olunmaması, erkek adayların askerlikle ilişiği olmaması, görevini yapmaya engel herhangi bir sağlık problemi olmaması, 2022 KPSS puanının en az 60 ve üstü olması şartlarının taşınması gerekiyor. Başvuru yapacak adaylar en fazla 3 pozisyon için başvuru yapabilecekler. Şoför kadrosuna başvuru yapacak adayların lise ve dengi okul mezunu olması, en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olması; temizlik personeli kadrosu için lise ve dengi okul mezunu olunması gerekiyor. Başvurular 22 Nisan ile 26 Nisan tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek.  

Kaynak: MURAT EMRE