Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri’de düzenlenen açılışlara ve çeşitli etkinliklere katıldı.

Bakan Özhaseki, ilk olarak ‘Türkiye Yüzyılında Yeşil Dönüşüm Zirvesi’ne ardından da hayırseverlerin işbirliği ile yapılan İbrahim Kendiroğlu İlkokulu’nun açılışı ile Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi ile Süheyla Kantarcı Aile Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi’nin açılışlarına katıldı. Kayseri’nin hayırseverliğiyle anılmaya devam ettiğini dile getiren Bakan Özhaseki, “Hayırseverlikte şampiyon Kayseri. Ama hayır işleme noktasında bütün şehirler bizi geçsin, asla kıskanmayız.” diye konuştu.

BÜYÜK BİR GAYRETLE ÇALIŞIYORUZ

Hayırsever Nevzat Kendiroğlu’nun vefat eden oğlu İbrahim Kendiroğlu adına yaptırdığı okulun açılışında konuşan Bakan Özhaseki, “Eskişehir Bağları’ndaki dostlarım, sizleri unutmadım. Benim Ankara'da biraz işim ağır. Depremden dolayı da gece gündüz o bölgelerdeyim. Çünkü 850 bine yakın ev ve iş yeri yıkıldı. Onları yapmaya çalışıyorum bir taraftan. Bunun dışında Türkiye'mizi de depremi hazırlamaya gayret ediyoruz.” dedi. Bakan Özhaseki, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi Belediyesi ve hayırseverler tarafından yaptırılan Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi ile Melikgazi Belediyesi ve hayırseverlertarafından yaptırılan Süheyla Kantarcı Aile Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi’nin açılışına katıldı. Burada yaptığı konuşmasında bilime ve eğitime yapılan yatırımın önemine değinen Bakan Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti: “Hayırseverlikte şampiyon Kayseri. Ama hayır işleme noktasında bütün şehirler bizi geçsin, asla kıskanmayız. En güzel hayır, eğitime yapılan yatırımdır. Eğitime yapılan yatırım bambaşkadır.Yıllardır da bizlerin hükümet olarak eğitim noktasında çok ciddi bir emeğimiz var. 2002-2003yıllarında 10 milyar TL civarında bir bütçe varken 2022 yılında 275 milyar TL civarında bir bütçeyle geldik. AK Parti Hükümetlerimiz döneminde eğitime 750 milyar TL’nin üzerinde de yatırım yaptık. İnşallah bundan sonra da eğitim alnında yatırım yapmaya devam edeceğiz.” N\S

5 yaşında ki Edanur’un ölümüne ilişkin 4 İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı! 5 yaşında ki Edanur’un ölümüne ilişkin 4 İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı!

Editör: Nurbanu Soy