Gönül Dostları Derneği ve Engelliler, Yaşlılar Federasyon Başkanı Yıldız Değer başta olmak üzere, Türkiye Sakatlar Derneği üyeleri ve MS Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği temsilcileri Saadet Partisi'nin kadın temsilcileriyle buluşarak engellilerin yaşadığı zorlukları paylaştılar.

Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Meral Ünlü, dernek üyelerinin ziyaretinden memnuniyetini dile getirdi ve engelli vatandaşların karşılaştığı zorlukları sıraladı. Ünlü, işsizlikten eğitime, sağlık hizmetlerinden kent içi ulaşıma kadar engellilerin karşılaştığı birçok soruna dikkat çekti ve acilen çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

28 Şubat Davası Sanıklarının Kalan Cezaları Af Edildi 28 Şubat Davası Sanıklarının Kalan Cezaları Af Edildi

Engellilerin taleplerini dile getiren Ünlü, iktidarın sosyal devlet anlayışı çerçevesinde engellilerin sesine kulak vermesi gerektiğini ifade etti. Ünlü ayrıca, engellilerin sosyal hayatta daha aktif yer alabilmek için gereken desteğin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Yerel seçimlerin yaklaştığı bu dönemde, tüm toplumsal kesimlerle engellilerin eşit muamele görmesi gerektiğini belirten Ünlü, engellilerin seçim süreçlerinde de temsil edilmesinin önemine işaret etti. Engellilere yönelik politikalarının devam ettiğini belirten Saadet Partisi'nin engellerin aşılması için çalışmalar yapacağını sözlerine ekledi.

Engelli dernek mensupları da ziyaretin sonunda Saadet Partisi Kadın Kolları'na gösterdikleri ilgi ve misafirperverlik için teşekkürlerini iletti. FADİME ÖZKARAN 

Editör: Fadime Özkaran