Eski Başkan Çöl açıklama yaptı! Eski Başkan Çöl açıklama yaptı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aralık ayı destek ödemeleri kapsamında engelli ve yaşlı vatandaşlara toplam 3 milyar 214 milyon lira tutarında aylık ödemelerin yapıldığını açıkladı. Bakan Göktaş'ın yaptığı yazılı açıklamada, 1 milyar 437 milyon lira engelli aylığı ve 1 milyar 777 milyon lira yaşlı aylığı olmak üzere, toplamda 3 milyar 214 milyon lira ödemenin hesaplara yatırıldığını ifade etti.

Bakanlık, engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayatta etkin bir şekilde yer alabilmesi ve bağımsız yaşayabilmesi için çeşitli destek programları sunarak sosyal yardım konusunda önemli adımlar attığını belirtti. Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara eğitimden sağlığa ve ekonomik destekten sosyal yaşama kadar pek çok alanda desteklerinin sürdüğünün altını çizdi.

Özdemir Göktaş, devletin engelli ve yaşlılara yönelik sunduğu hizmet ve yardımların, insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde gerçekleştirildiğini vurgulayarak, Aralık ayı için belirtilen miktarlardaki ödemelerin zamanında ve sorunsuz şekilde hesaplara aktarıldığını kaydetti.

Editör: Tuğba Özkan