Prim veya yaş bekleyenler için yeni dönem başladı! Bu kişiler 8 yıl erken emekli olacak Prim veya yaş bekleyenler için yeni dönem başladı! Bu kişiler 8 yıl erken emekli olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün AK Parti Genel Merkezinde bir araya gelecek. Görüşmenin temel gündem maddesi, yeni anayasa çalışmaları olacak. Her iki liderin yanı sıra, görüşmeye kurmayları da katılacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak başlayan görüşme süreci, bugün somut bir buluşmayla sonuçlanacak. Özel'in gündeminde, yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler gibi konular bulunuyor. Bu toplantı, 2016'dan sonra AK Parti ve CHP genel başkanlarının ilk defa bir araya geleceği önemli bir görüşme olacak.

Siyasi Arenada Gözler Ankara'ya Çevrildi

Siyasi gündem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in bugünkü görüşmesine odaklandı. Erdoğan ve Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. açılış yıl dönümü resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmişti ve bu görüşmede bir araya gelme kararı almışlardı.

Masada Yeni Anayasa Çalışmaları Var

AK Parti Genel Merkezi'nde saat 16.00'da yapılacak olan görüşmede öncelikli gündem maddesi, yeni anayasa olacak. Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, "CHP'nin de değişime destek verebileceği inancındayım" şeklinde ifadeler kullanarak bunu ima etmişti. Özgür Özel'in diğer önemli gündem maddeleri arasında ise borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması, belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler bulunuyor.

Özgür Özel'in Filistin Ziyareti

Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve kalıcı barışın sağlanabilmesi için atılan adımların da ele alınması öngörülüyor. Özgür Özel'in, görüşmede Filistin için liderlere yazdığı mektup ile yakın zamanda gerçekleştireceği Filistin ziyaretini de açıklaması bekleniyor.

Özel, Önceki Genel Başkanlarla Görüştü

Kritik toplantı öncesinde, eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefon görüşmesi yapan Özgür Özel, Erdoğan'la yapacağı görüşmeye dair fikir ve önerilerini aldı. Bu görüşme, 8 yıl aradan sonra gerçekleşen ilk toplantı olma özelliği taşıyor. AK Parti ve CHP genel başkanları, 2016'dan sonra ilk defa bir araya gelecekler.

Kaynak: Gamze Koçak