Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirtti. İstanbul Boğazı'ndaki geçit töreninde donanmanın gücünün yanı sıra stratejik önemi mesajlar da verildi.

Erdoğan, Cumhuriyeti tapulu mülk gibi görenlere nasıl kutlanması gerektiğini gösterdiklerini söyledi. Soğuk ve halka uzak törenler yerine Cumhuriyetin ruhuna uygun şekilde halkla beraber kutlama yapıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yaşını kutlarken ülkenin daha önce hiç olmadığı kadar güçlü, güvende ve itibarlı olduğunu vurguladı. El ele, gönül gönüle vererek Türkiye'de büyüme, kalkınma ve barışın yüzyılına ulaşacaklarına inandığını dile getirdi.

DÜNYANIN GÖZLERİ ÖNÜNDE İNSANLIK SUÇU

Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını da sert bir şekilde eleştirdi. İsrail'in 25 gündür tüm dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işlediğini belirtti. Filistin'in İsrail'in barbarlığının son kurbanı olduğunu ifade etti ve İsrail'in derhal durdurulması gerektiğine inandığını söyledi.

Yaralı Afyonlu askerin son durumu! Yaralı Afyonlu askerin son durumu!

GAZZE'DEKİ SAVAŞ SUÇLARININ FAİLLERİNİN HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in doğrudan sivillere yönelik saldırıları sonucunda bugüne kadar 8 bin 500 Filistinlinin öldüğünü söyledi. Gazze'deki savaş suçlarının faillerinin hukuk önünde hesap vermesi için görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Erdoğan, bölgedeki aktörlerin işbirliği yaparak yeni bir güvenlik mekanizması tesis etmesinin gerektiğini ve Türkiye'nin bu adımın atılması durumunda sorumluluk almaya hazır olduğunu ifade etti.

YARDIMLARIN TOPLAMI 213 TON

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin İsrail'e yardım malzemeleri gönderdiğini ve bu yardımların toplamının 213 ton olduğunu açıkladı. İsrail'in katliamlarına sessiz kalanların insanlık adına hiçbir söz söyleme haklarının olmadığını belirtti.

ERDOĞAN, 2024 YILINDA LİSANS ÖĞRENCİLERİNE 2 BİN LİRA

Erdoğan, 2024 yılında lisans öğrencilerine 2 bin, yüksek lisans öğrencilerine 4 bin, doktora öğrencilerine ise 6 bin lira kredi ve burs sağladıklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretli çalışanların enflasyona ezdirmeyeceklerini ve herkesin bu konuda bilinçli olmasını istedi.

41 BİN KONUT VE 5 BİN KÖY EVİNİN TESLİM EDİLMESİ

Deprem bölgesindeki afetten zarar gören illerde 200 bin konutun inşaatının hızla devam ettiğini belirten Erdoğan, sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslim edilmesinin planlandığını açıkladı. Ayrıca deprem bölgesindeki KOBİ'lere KOSGEB aracılığıyla yeni bir kredi paketi sunacaklarını ve işletme başına 200-750 bin lira arasında faizsiz kredi sağlayacaklarını söyledi. CEMİLE KAYTAN

Editör: Cemile Kaytan