Askeri araç kaza yaptı:  11 yaralı! Askeri araç kaza yaptı:  11 yaralı!

Erdoğan ayrıca, ikinci kez düzenlenen Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısında Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile bir araya gelmiş ve konseyin Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey olarak devam etmesinin kararlaştırıldığını duyurdu. Erdoğan ve Tebbun, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri güçlendirmeyi ve bölgelerinin refahına katkı sağlamak için işbirliğini arttırma kararlılıklarını vurguladı.


Türkiye ile Cezayir arasındaki ticaret hacminin yüzde 27 lik bir artışla rekor seviyeye ulaştığını vurgulayan Erdoğan, yıl sonunda 6 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmayı beklediklerini belirtti. Hedeflenen 10 milyar dolarlık ticaret hacmine kısa sürede ulaşacaklarına dair güvenini paylaştı.

Özellikle Cezayir'de işbirliği fırsatları bulan Türk yatırımcıların ülkede aktif olduğuna dikkat çeken Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlam köprülerle daha da ilerlediğini ifade etti. 1400'e yakın Türk ortaklı firmaların Cezayir'deki faaliyetleri sonucunda yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlandığını ve bu çeşitlilikteki iş alanlarının genişlediğini aktardı.

Cumhurbaşkanı ayrıca iki ülkenin iş dünyası için karşılıklı destek verdiklerini ve Oran şehrinde açtıkları başkonsolosluk ile Türk vatandaşlarına konsolosluk hizmetini daha etkin sağlayacaklarını açıkladı. İki lider, ekonomik işbirliğinin yanı sıra vatandaşların yaşam kalitesini arttırmaya yönelik adımlar atmaya devam edeceklerini belirttiler.
 

Editör: Duygu Özger