Adliyelere binlerce personel alımı yapılacak! Kadro, tarih ve şartlar belli oldu Adliyelere binlerce personel alımı yapılacak! Kadro, tarih ve şartlar belli oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. İki bakan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde önemli konuları masaya yatırdı.

Görüşmede başta Gazze'deki son durum olmak üzere İsveç'in NATO'ya üyelik süreci gibi önemli konular ele alındı. Fidan ve Blinken, iki ülke arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı da görüşmeye ilişkin bir açıklama yaptı. Bakan Blinken, iki bakanın Ankara'da yaşanan görüşmenin devamı niteliğinde olumlu diyaloglar gerçekleştirdiklerini belirtti. Özellikle NATO'nun 75. yıl dönümüne doğru ilerlerken Gazze krizi, İsveç'in NATO'ya üyeliği ve Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik eylemleri gibi konuların gündemde olduğunu ifade etti.

Blinken ayrıca, Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu vurgulayarak iş birliklerine duyduğu minnettarlığı dile getirdi. Bakan Fidan da Brüksel'deki toplantının kapsamına ilişkin konuşarak, görüşmelerin açık ve net olacağına inandığını ve iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğine verilen değeri ifade etti.

Editör: Tuğba Özkan