Afyon’da sağanak yüzünü gösterdi! Afyon’da sağanak yüzünü gösterdi!

Meteoroloji tarafından yapılan analizlere göre, Marmara, Ege, Akdeniz'in büyük bir bölümü, İç Anadolu, Karadeniz'in çoğu yeri, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'nun yanı sıra birkaç ilin çevresinde yağış bekleniyor. Bazı bölgelerde sağanak yağmurun yer yer gök gürültülü olması; karadeniz'in yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğu yükseklikleri ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi öngörülüyor. Özellikle Marmara'nın güney ve doğusu, Ege'nin belirli bölgeleri ve Batı Karadeniz'de kuvvetli yağışlar meydana gelebilir. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun belirli kesimlerinde çığ riski bulunduğu da ifade edildi.

Hava sıcaklıklarının bazı bölgelerde düşerken, diğer bölgelerde artması bekleniyor. Rüzgarların genellikle güney yönlerden esmesi öngörülürken; Güneydoğu Anadolu'da kuzey yönlerden esen rüzgarların hafif, bazen orta şiddette olacağı ve batı bölgelerde zamanla güneybatıdan kuzeybatıya döneceği duyuruldu. Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarındaysa kuvvetli fırtınalar yaşanabileceği belirtildi.

Sarı kodla uyarılan illerde önlenebilmesi mümkün olan olumsuz hava şartlarına karşı her türlü önlem alınması tavsiye ediliyor. Uyarının yapıldığı iller ise şöyle: Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Uşak, Yalova.

İŞTE BAZI İLLERDE BEKLENEN SICAKLIKLAR:

- Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı, akşam kuvvetli sağanak beklentisi. En yüksek 17 derece.

- İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. 15 derece.

- İzmir: Parçalı, kuvvetli sağanak yağışlı. 21 derece.

- Adana: Parçalı bulutlu, zaman zaman sağanak yağışlı. 21 derece.

- Antalya: Parçalı ve çok bulutlu. 20 derece.

- Samsun: Parçalı bulutlu, akşamdan sonra sağanak yağışlı. 19 derece.

- Trabzon: Parçalı bulutlu, gece yağışlı. 14 derece.

- Erzurum: Parçalı bulutlu, geceden itibaren kar yağışlı. 4 derece.

- Diyarbakır: Parçalı bulutlu, gece sağanak yağışlı. 16 derece.

Kaynak: BÜLTEN