Sandıklı Belediye Başkanı Dr. Mustafa Çöl, Sandıklı ilçesinde uzun yıllar gazetecilik mesleğini icra eden; Ali Bayar, Ahmet Dağlı ve Serdar Akgör’ün sorularını canlı yayında cevaplayarak, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Sandıklı Kültür Merkezi ve Kütüphanesi'nde gerçekleşen yayında, Başkan Çöl, 10 yıllık belediye başkanlığı sürecinde gerçekleştirilen projeleri anlattı ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

Sandıklı Belediye Binası ve Kaymakamlık Binası inşaatıyla ilgili konuşan Başkan Dr. Mustafa Çöl, yeni hizmet binasının 2024 yılı sonlarına doğru hizmete gireceğini ve tek bir noktadan hizmet verilerek vatandaşların başka binalara yönlendirilmeden işlemlerini çözebileceklerini belirtti.

En Büyük Millet Bahçesi Sandıklı’da

SANJET ve doğalgaz konusundaki soruları yanıtlayan Başkan Dr. Mustafa Çöl, SANJET'in sorunsuz çalışması için yatırımlar yaptıklarını ve Sandıklı halkının kullanımına sunmak için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Ayrıca, doğalgazı da kullanmak isteyenlere bu imkanı sağladıklarını açıkladı.

Kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili sorulan sorular üzerine Başkan Dr. Mustafa Çöl, Yalıncak Caddesi ve Ali Çetinkaya Sokak'taki çalışmalardan bahsetti. Millet Bahçesi ve yapılan festival hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Dr. Mustafa Çöl, Millet Bahçesi'nin Cumhurbaşkanı tarafından hediye edildiğini ve bir ilçeye yapılan en büyük millet bahçesi olduğunu belirtti. Ayrıca, Millet Bahçesi'nin değerinin 200 milyon TL olduğunu belirtti.

Başkan Öztaş ile ne görüştüler? Başkan Öztaş ile ne görüştüler?

Canlı yayının yapıldığı Kültür Merkezi ve kütüphanede yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Dr. Mustafa Çöl, bu binanın örnek bir proje olduğunu ve içerisinde birçok sosyal aktivite alanının yer aldığını söyledi.

Yeni Konut Projesi Üzerinde Çalışılıyor

Başkan Dr. Mustafa Çöl, kadın istihdamı konusunda da önemli çalışmalar yaptıklarını ve tekstil atölyesi ve sera bölgesinde birçok kadının çalıştığını belirtti. Etrafındaki ilçelerle karşılaştırıldığında Sandıklı'ya yapılan yatırımların önemli olduğunu vurgulayan Başkan Dr. Mustafa Çöl, etrafındaki ilçelerin birçoğunda bulunmayan tesislerin olduğunu ifade etti.

Sandıklı'ya bin konut daha kazandıracaklarını belirten Başkan Dr. Mustafa Çöl, TOKİ için başvuru yapan kişi sayısının 6 bin 500 olduğunu ve yeni konut projeleri üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Jeotermal destekli Yarı Olimpik Yüzme Havuzu hakkında bilgi veren Başkan Dr. Mustafa Çöl, havuzun sıfır maliyetle yapıldığını ve kış aylarında da hizmet verdiğini belirtti. Hüdai Kaplıcaları'nda otellerin tam dolu olduğunu ve villa yapımlarının devam ettiğini de söyleyen Başkan Dr. Mustafa Çöl, turistik yerlerde önemli bir dönüşüm yaşandığını ifade etti.

Eski Cezaevi Halkın Kullanımına Sunulacak

Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıktıklarının altını çizen Başkan Dr. Mustafa Çöl, Tarihi Hamam Projesi, Hisar Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma ve İstinat Duvarı gibi çalışmaları tamamladıklarını söyledi. Yeni arıtma tesisi ile memba suyu kalitesinde su üreteceklerini ve çeşmelerden direkt olarak memba suyu içme imkanının yakın bir zamanda gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.

Gastronomi Konağı'nın açılmasıyla bölgenin yerel yiyeceklerini tadabilecek bir mekanın hizmete gireceğini belirten Başkan Dr. Mustafa Çöl, sosyal belediyecilik projelerinin devam ettiğini açıkladı.

Güneş Enerji Santrali projesiyle ilgili bilgi veren Başkan Dr. Mustafa Çöl, gazete ve kamyonların Yunus Emre Mahallesi'nden Kızılören tarafına taşınacağını ve eski cezaevinin de halkın kullanımına sunulması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kaynak: NURBANU SOY