Ar-Ge Birimi çatısı altında gerçekleştirilen etkinlik serisi, 18 Türk-İslam bilim insanının hayatı ve çalışmalarını öğrencilere tanıtmayı hedefledi. Projede sekizinci söyleşi oturumu, tıp alanında önemli bir yere sahip olan İbn Sina'nın yaşamı ve eserleriyle ilgiliydi.

Afyon'da otluk alanda çıkan yangın söndürüldü! Afyon'da otluk alanda çıkan yangın söndürüldü!

Afyon-4

Bilim insanı ve öğretim üyesi akademisyenlerinin, 18 Türk-İslam bilim insanını öğrencilerle buluşturduğu programların sekizincisi; modern tıbbın temel taşlarını koyan, henüz 19 yaşında doktor ünvanını alıp, 21 yaşında dünyanın en büyük hekimleri arasına giren, insanlık tarihinde tek bir kişi tarafından yazılan en kapsamlı eser ‘Kitabüş-Şifa” eserini tek başına yazan ve aynı zamanda “Tıbbın Kanunu” ansiklopedisinin yazarı İbn-Sina bilim insanının; Fen Edebiyat Fakültesinden Dr. Öğrt. Üyesi Mehmet Yağcı tarafından anlatıldığı söyleşi; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez ’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Bilim

Öğrenciler, sunumun ardından Dr. Yağcı'ya merak ettiklerini sorarak bilgi alma fırsatı buldular. Bu etkileşimli bölüm, öğrencilerin bilimsel konulara ilgisini ve bilgi alışverişini destekleyen bir çalıştaya dönüştü. Katılımcılar, program sonunda düzenlenen etkinliklerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Geçmisin Izinde-1

'Geçmişin İzinde Bilim' projesi, birinci dönem boyunca Afyonkarahisar merkezde bulunan 28 lisede eğitim gören toplamda 1568 öğretmen ve öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

Kaynak: SAFİYE KALENDER