Özpınar, kendi yaşadığı zorluklara rağmen, ailesinin desteğiyle eğitimini tamamlayıp rehberlik öğretmeni olarak meslek hayatına başladı. Görme yetisini üç yaşındayken bir beyin tümörü nedeniyle kaybeden Özpınar, Balıkesir ve İzmir'deki eğitimini başarıyla bitirdi. 2002 yılında Afyonkarahisar'da göreve başlayan Özpınar, önemli bir sosyal rol modeli olarak görev yapıyor.

Görme engelliliğine rağmen iletişim becerisi ve öğrencilerle olan güçlü bağlarıyla tanınan Özpınar, başarıya giden yolun öğrenci, öğretmen ve veli uyumundan geçtiğini vurguladı. Öğrencilerin gelişimine katkıda bulunurken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği hedefler doğrultusunda çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

İş Hayatında Kadınların Deneyimleri ve İlham Veren Başarı Öyküleri! İş Hayatında Kadınların Deneyimleri ve İlham Veren Başarı Öyküleri!

Özpınar, öğrencilerin başarısını sağlamak amacıyla branş öğretmenleri ve velilerle sürekli iletişim halinde olduğunu, akademik başarının yanı sıra öğrencilerin farklı alanlardaki gelişimleri için de çalıştığını ifade etti. Kariyer danışmanlığı yaptığı öğrencilerin tıp ve öğretmenlik gibi alanlarda başarı elde etmesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Şehit Şükrü Karadirek Ortaokulunun müdürü Osman Doğan ise Özpınar'ın öğrencilerle ve teknolojiyle olan etkileşiminin yanı sıra özverili çalışmalarıyla okulun her alanında aktif bir şekilde görevini yerine getirdiğini belirtti. Doğan, Özpınar'ın özverili çalışmalarının ötesinde, okulun her sahasında yer almasıyla okul yönetimi olarak büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.   AA

Editör: Fadime Özkaran