Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, SÜRGEM-TÜRMOB işbirliğiyle "Vergi Düzenlemeleri ve Enflasyon Düzeltmesi" konulu bir eğitim semineri düzenledi. Seminerde, enflasyon muhasebesi ve enflasyon düzeltmesi konuları ele alındı. Seminere iş adamları, meslektaşlar ve basın temsilcileri de katıldı.

ATSO'da eğitim düzenlendi

CD İle Düzenlemeler Yapıldı

Enflasyon muhasebesinin tarifini yapan Oda Başkanı Erdal Sayar, ‘’Enflasyon Muhasebesi; Şirketin Finansal Tablolarındaki Parasal Olmayan Hesap Kalemlerinin, Finansal Tabloların Hazırlandığı Tarihteki Satın Alma Gücünü Yansıtmak Amacıyla, İlgili Tutarların Düzeltme Katsayısı İle Çarpılarak Yeniden Hesaplandığı Bir Muhasebe Yöntemidir’’ diye anlattı.

ATSO'da eğitim düzenlendi

Türkiye'de enflasyon düzeltmesi uygulamasının 5024 sayılı Kanun ile yürürlüğe girmeye başladığını söyleyen Sayar, 2004 yılında TÜRMOB tarafından hazırlanan bir CD ile düzenlemeler yapıldığını kaydetti.

Öz Kaynağı Güçlü İşletmeler İse Daha Az Vergi Ödeyecek

Sayar, 2024 yılında TÜRMOB'un enflasyon muhasebesi programının kullanıma sunulacağı belirterek, bu program sayesinde, meslektaşlarının E-Birlik üzerinden ücretsiz olarak enflasyon muhasebesi yapabileceklerini müjdeledi. Enflasyon muhasebesinin mali tablolar üzerinde büyük etkisi olduğu ve stoklarını ve duran varlıklarını yabancı kaynaklarla finanse eden kurumların ciddi vergi yüküyle karşılaşacağı ifade eden Sayar, öz kaynağı güçlü işletmeler ise daha az vergi ödeyeceklerini belirtti.

Semineri erol sayar yaptı

Derbide kartlar havada uçuşuyor Derbide kartlar havada uçuşuyor

Seminerde, SÜRGEM Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kalafat tarafından detaylı bir sunum yapıldı. Önceki dönem Eskişehir Odası Başkanı ve şu anda SÜRGEM Yönetim Kurulu Üyesi olan Neşet Ertoy ise seminerler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Kaynak: BÜLTEN